Veselé velikonoce

73%
Veselé velikonoce
Nenapravitelný sukničkář Stefane neustále podvádí svou krásnou a elegantní manželku, která právě hodlá navštívit svou matku. Stefan ji láskyplně vyprovodí na letiště a okamžitě začne pátrat po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie , která se právě rozešla se svým ženatým milencem a nemá kde přespat. To se Stefovi náramně hodí a tak Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než dojde na kýžené, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Situace se dá vyřešit jediným způsobem.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Další skvělá Bebelovka. Jak tak nad tím přemýšlím,tak snad ani neznám špatný film s Bebelem v hlavní roli. Veselé velikonoce jsou klasickou francouzskou komedií se spoustou herců,zvratů a dialogů. Všechno se to pěkně zamotává a my sledujeme co si s tím hlavní hrdina počne. Belmondo opět exceluje a zase jednou dokázal,že pro něj není žádný žánr,nebo role problém.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Jedna z nejvtipnějších francouzských komedií a možná nejlepší Belmondova. Sukničkář je doslova hotový z toho, že musí předstírat, že jeho rádobymilenka je jeho dcera. Sophie Marceau všemu skvěle sekunduje a přivádí svůdníka k šílenství. Opravdu spousta legrace.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Veselé Velikonoce jsou situační komedií, která vychází ze slapstickových komedií a grotesky. Situace jsou záměrně přehnané, stejně tak jako herecké výkony. Film režíroval Georges Lautner, který patří k naprostým špičkám francouzského diváckého filmu, který velmi umně proplouval mezi žánry a mezi jeho kmenové herce patřil jak Jean Paul Belmondo (U konce s dechem), tak Alain Delon (Tři muži na zabití). Film je adaptací divadelní hry Jeana Poiret, který spolupracoval velice úspěšně s Francoisem Truffautem, Claudem Chabrolem nebo Gérardem Krawczykem. Skvělé!

Dodatečné informace

Původní název:
Joyeuses Pâques (více)
  • Veselé velikonoce
  • Francie Joyeuses Pâques
  • Francie Happy Easter
  • Francie Veselá Veľká noc
Země původu:
Francie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné