Velký zátah

78%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Parádní stará kriminálka. žádné příkrasy, žádné litry krve, prostě silný příběh, perfektní detektiv staré školy, slušný závěr. Celé to má hlavu i patu, dobrý spád. Na svou dobu dobrá a pevná kamera.. vše do sebe dobře zapadá. Tento film potěší i dnes.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Až příliš černobílý noir v každém slova smyslu. Hrdina je ze začátku vykreslen až nesnesitelně kladně a zidealizovaně, i proto se během vyšetřování chová jako slon v porcelánu, a to ještě dřív, než pro to má osobní důvody. Druhá polovina spraví chuť, na úplně čistý štít je ale příliš pozdě. Na Langa dost slabé a škrobené. 3 a 1/2
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Poctivé řemeslo, ale bez nějakého stylistického přesahu, které svým filmům uměli dodat Hitch nebo Billy Wilder (a sám Lang v tom jindy také nezaostává). Díky správně dravému tempu a výrazným, rozumně motivovaným aktérům však zřejmě absolutně stěžejní prototyp krvavých příběhů o soukromé pomstě, které má Hollywood dodnes tuze rád. Glenn Ford je příkladně charismatický bijec a Gloria Grahame nezapomenutelně nesvázaná femme fatale.