Americký ninja

56%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
7
Kultovní akční snímek své doby, kdy se do širokého vědomí diváků dostal vesměs brilantní Michael Dudfikoff a zařadil se tak mezi fanoušky vyhledávané akční hrdiny. Děj snímku je jasný - prodej armádních zbraní, kdy styky mafie sahají až k nejvyššímu velení vojenské základny a jen jeden člověk se speciálním výcvikem tomu udělá přítrž. Hlavní devízou je hlavně účast ninjů a souboje s nimi. Tzv, ninja filmy byli v 80. letech velmi populární a tak se Dudikoff na tomto faktu tak nějak svezl, byť ani ve skutečnosti žádným bojovníkem není. Jedná se o rapidně levný snímek, ale tvůrci se snažili ho natočit co nejvelkolepěji. Na dnešní dobu už asi nic moc, ale kdysi to byl naprosto úžasný snímek na poli hrdinských akčních filmů. Z nostalgického hlediska se k němu dá vrátit a užít si s veškerou svojí parádou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Za ty správné bitky.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Občas člověka i zamrzí, že už mu není dvanáct, protože Americký ninja patří k filmům, které jsme v té době dost žrali...
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
7.5
"Umíš pár dobrejch chvatů. U koho ses učil?" - "U nikoho. Občas jsem něco pochytil na ulici." První díl Ninjovské série je velmi dobrý. Chválím bojové scény, Michaela Dudikoffa a soundtrack. Scénář mnohdy moc smyslu nedává, nicméně moc se tam nemluví ale spíše bojuje a to je plus. - 75%.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Celkem dobrý akční film s Dudikoffem.Hodnotím jej 60 procenty.Snad nejznámější film s Dudikoffem...
Ombak_Penari
2 764 bodů
1.5
Já bych tenhle film strašně rád pochválil a odpustil mu kde co. V hloubi duše jsem přeci jen milovník braku a něco, co se jmenuje Americký ninja prostě musí mít koule a bavit :) Ale prostě ne a ne a ne. Ten film je prostě strašný. Dudikoff je dřevo jak indiánský totem, ten prostě neumí hrát a asi proto uteče třetina filmu, než mu někdo dovolil pronést první větu - čím déle tu klapačku drží, tím lépe se na něj dívá. Ale ono to je úplně jedno, když mu stejně někdo nacpe do huby dialogy, ze kterých mi málem pučelo peří na lokti. Scénář musel psát kuchař z ústavu choromyslných a režíroval jeho nejoblíbenější strávník. To prostě není možné. A nejhorší je, že Dudikoff prostě není Segal nebo Van Damme, on se fakt prát neumí a na těch ninja scénách je to strašlivě vidět, podtrženo navíc ještě prací choreografa s nevyjasněnou sexuální orientací. Ale chápu všechny kladné komentáře jedinců, který na to vzpomínají jako na dětskou lásku, protože sám tímto citem trpím zase u jiných srágor. Ale moc mě mrzí, že jsem to nemohl ohodnotit jinak, fakt má brak svoje kouzlo, ale tohle prostě bylo moc. P.S. Ale držím palce Michaelovi do Expendables, to by mohlo být fajne ho tam konečně potkat. Třeba už se za ty roky naučil trochu hrát :)