Rocky III

66%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
S třetím Rockym přichází nový protivník,ale i pokles kvality. Sice to není tak citelné,ale už bych tu našel spoustu nedostatků. Tím největším je pro mne právě Clubber Lang v podání Mr. T. Byla to spíš celebrita než pořádný boxer. Závěrečný zápas mne proto moc nebavil. Potěší snad jen cameo Hulka Hogana a píseň - Eye of the Tiger.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Třetí díl ztráci na kvalitě, aby se mohl nadechnout k dalšímu skvělému pokračování. Sylvester zahrál přitroublého boxera skvostně a je to jeho nevydařenější role. Český dabing dal navíc Rockymu ještě větší rozměr. Pro mě je to kult. Až do Rockyho 4, dále už se v tomto komentáři vyjadřovat nebudu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Třetí volné pokračování se mění ve své koncepci a zaměřuje se více na sportovní vyznění. Rocky si úspěšně drží titul mistra světa a zbohatl. Jeho žena už není uťáplá stydlivá puťka, ale změnila se v silnou nádhernou ženu. Sylvester Stallone, opět z režijní stoličky, tentokrát svoji roli pojal poněkud jinak. Rocky už není tak užvaněný, nechodí houpavým pohybem a vůbec se už chová jako člověk z vyšších vrstev. Filozofie života tu šla krapet stranou, i když na začátku ještě jeden takový zásah je. Snímek se pojetím stal téměř popkornovým filmem, což už není tak nějak ono, ale neurazí. A ústřední píseň od Survivor - Exe of the tiger? Z toho se stal hudební sportovní fenomén používající dodnes.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Oproti skvělé jedničce a ucházející dvojce krok o několik stupňů níž. Necharismatický soupeř, neobjasněné přátelství Apolla a Rockyho a málo překvapivého. Nedostatečně odlišné od předchozích dílů, ale zároveň si to neudrželo jejich styl. Stallone tu jako by hrál někoho úplně jiného a mně se stýská po tom hloupém a neohrabaném hromotlukovi. Rocky je najednou podivně nepříjemný. Velmi chabé pokračování.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jednička Rockyho bylo sociální drama, dvojka byla v podstatě jednička a trojka je zajímavé vykročení jiným směrem, které tak funguje v Rocky Balboovi a Credovi. Rocky III jde totiž spíš po postavě, než po boxu. Zápasy s Mr. T. a Hulkem Hoganem však ukazují něco trochu jiného, než tradiční boxerský match. Film na mě spíš působil jako satira než vážně míněné drama.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Za Mr. T a solidní souboj.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
8
Ale jo, jde to .. Na jednu stranu obrovský pokles v kvalitě - zápletka, soupeř a jeho tým. Avšak na tu druhou výborný tah vrátit Apolla do hry, ačkoli toho mohli dosáhnout jinak než smrtí Micka. Trénink s Apollem považuji za jednu z nejlepších scén v Rockym vůbec. Dnes už legendární píseň Eye of the tiger dodává filmu celkem slušnou atmosféru. 75%
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
0
Vykonstruované a schématické.
avenis
avenis
7 963 bodů
5
Ničeho převratného se nedočkáme, jen obvyklé dávky ran do hlavy. Jediné, co tu stojí za to, jsou vypracovaná těla zúčastněných herců a jejich pohybové výkony, to je opravdu pěkný pohled. Zbytek je celkem nuda.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Mně se i trojka velice líbila. Jak zemře jeho trenér a dlouholetý přítel Mikey, jak ho trénuje Apollo Creed, vlastní zápas s Clubberem Landem, mělo to opět "grády"!