Velký flám

83%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Když pominu četnickou sérii,tak je právě Velký flám nejlepším snímkem Louise De Funés,který zde hraje jako jinak cholerického dirigenta,kterému do života spadne anglický parašutista. Od této chvíle je nám nabízena jedna vtipnější scéna za druhou a já se královsky bavil. Dokonce mne překvapil i Bourvil,kterého normálně nemám moc rád.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Film jsem naposledy viděl, jako malý kluk a rozhodl jsem se na něj podívat znovu. Neztratil kouzlo, ani humor. Baví mě stejně, jako tenkrát. Louis de Funés zahrál trošku menšího blázna, přesto klasicky chlolerika opět znamenitě a všichni kolegové mu zdatně sekundovali. Krásná klasická komedie s francouzským humorem, spoustou zvratů a příběh má přitom hlavu i patu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Louis de Funès a Bourvil opět spolu ve filmu a opět v plné parádě. Osudy lakýrníka Augustina Bouveta a dirigenta Stanislase LeForta se s nenadání spojí vlivem anglických parašutistů, kteří ve Francii seskočili plnit určitou misi. A to by nebylo, aby celý příběh neobsahoval legrační situace místy přesahující až do grotesky. Legrace z období druhé světové války a však ve vší důstojnosti. Tady si Francouzi dělají srandu nejen z Němců a německé ideologie, ale i sami ze sebe. Podivuhodné je, že byť má film stopáž přes dvě hodiny, zábavnost nikterak neskomírá. Kromě vynikajícího herectví všech zúčastněných je to vlivem i silného scénáře obsahující plno nápadů. Louis de Funès se tu s Bourvilem výborně doplňují a vzájemně se nijak nepřekážejí. Dokonalá souhra jejich umění ve filmu, která v žádném případě nestárne.
muzz
muzz
18 035 bodů
7
Většina filmů, které jsem miloval v dětství, se mi v současnosti zdála velice pitomá, ale tento film je opravdu vtipný i po takové době! Funés i Bourvil jsou klasika, určitě pobaví!
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Mezi všemi kultovními filmy s mistrem Funesem je právě Velký flám výjimečný proto, že v prvé řadě nejde o Funese a jeho mimickou komiku, nýbrž o rozmáchlý satirický příběh s množstvím vedlejších postav, a také o Bourvila, který ztělesňuje postavu mnohem bližší běžnému, válkou postiženému lidu. Avšak je to právě dokonalá herecká souhra těchto dvou ikon francouzské komedie, která donutí každou diváckou generaci uvelebit se do křesla a pouštět si tuhle nesmrtelnou klasiku znovu a znovu ve chvílích, kdy se Rusové zase rozhodnou jen tak ze srandy obsadit cizí stát a rozpoutat ozbrojený konflikt. Hvězdička dolů pouze za lehce přepálenou stopáž, která přeci jen zmíněný tandem i celý složitě propletený děj v rozletu trochu brzdí..
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Pozastavím se jen u českého názvu naší distribuce... proč proboha flám? Slovo "vadrouille" znamená vandr, putování, špacír, čundr... prostě s flámováním to nemá absolutně nic společného. Jako komedie dobrý. Určité chybky v návaznosti či v logičnosti je nutno přejít. Je to takové 3D divadelní představení a díky de Funèsovi a Bourvilovi (a pochopitelně i ostatním) je to dílko, u kterého se vždy pobavím. (1.5.2022)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Nedokážu dát tomuto filmu plných 100%, i když je to pěkný film a Bourvil i Louis de Funès v něm excelují jako vždy. Ten film mi nepřipadá ničím výjimečný a těch vyloženě vtipných momentů zde zase není až tak mnoho. Navíc je film místy i zdlouhavý. Kromě Auricovy hudby zde zaznívá i hudba Hectora Berlioze, ale nějak si ji nedokážu vybavit. Možná mi vadí i to, jak si Francouzi dělají legraci z wehrmachtu. Narodila jsem se až devět let po válce, ale myslím si, že to zas až taková legrace nebyla!!! Skopčáci se producírují pod Vítězným obloukem, ha, ha, srandy kopec!!! ?? Nejvtipnější je asi ten šilhavý příslušník wehrmachtu, kterému jde každé oko jinam.
B3n
4 060 bodů
3.5
Klasika !!!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Louis de Funes v nestárnoucí komedíální klasice.Velký flám je francouzská válečná komedie,kde docela exceluje Louis de Funes.Kromě něj se zde objevil Bourvil,který byl přítel Funese.Oba dva zde odvedli velmi dobré výkony.Komedie dobrá třeba na víkend či třeba do deštivého dne...
miza
miza
2 336 bodů
8
Jedna skvělá komedie