Velký bazar

73%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Výborná francouzská komediální klasika,která vztyčeným prstem upozorňuje na problémy malých obchodníku. Velký bazar je gagy nabitý k prasknutí a já se místy mohl potrhat smíchy. Pro mne osobně sice trochu slabší "bažantí" dobrodružství,ale stále vysoký nadprůměr.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Komedie staré školy a opravdu bláznivá podívaná. Některé scény vyloženě trapas, u některých jsem se opravdu od srdce zasmál. Tento filn neztratil kouzlo ani dnes a zasmál jsem se stejně jako před lety. Odpočinková francouzská komedie typu Četníků. 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
7
Téma dalšího komediálního filmu s populární francouzskou hudební kapelou Les Charlots má hodně co do činění s realitou a co si budeme povídat, daná problematika je stále aktuální. Konkurenční likvidace malých obchodů silnými obchodními domy. V roli majitele jednoho obchůdku se objevuje Michel Galabru, jehož prostřednictvím máme možnost vidět osobní dopad takového skutku. A samozřejmě nechybí ani Jacques Seiler. Sice vážné téma, ale to by nebyl Les Charlots, aby vše náležitě nepojali humorem sobě vlastním. Situačního humoru a groteskních scén je tu tady opět více než dost a byť se to každému nemusí zdát, jejich skopičiny tentokrát nejsou zase až tak přepálené, jako u jejich předešlých snímků. Dějově jde doslova o válečný stav ve snaze obchodnímu domu ublížit, jak to jen jde. A to je to, oč tu běží. Humorná stránka na dnešní dobu sice již krapet zastaralá, ale se svým správným smyslem pro humor stále pobaví.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Les Charlots mimo vojenské prostředí působí stále zábavně. Zatímco u některých filmů Bažantí série jsem něco přidal z nostalgie, zde nemusím. Tenhle film na mě působí směšně ještě dnes. Herecky ho zvedli známí matadoři Michelové Galabru a Serrault. Jinak na čtveřici Rinaldi, Filipelli, Sarrus a Fechner je vidět že posbírali zkušenosti a herecky jsou už taky někde jinde než např. v Bažantech.
avenis
avenis
8 137 bodů
7
Je třeba čekat nečekané a naladit svou mysl na absurdno. Pak se člověk fakt baví, protože je znát, že i herci se baví. Tyto filmy zpoza železné opony let sedmdesátých jsou zajímavé (mimo jiné) i tím, že zaznamenávají reálie tehdejší Francie. Sídliště se příliš nelišila od těch našich. Binec, zarostlé cesty, otlučené rohy... Akorát ty mega supermarkety už měli dřív než my... my jenom Kotvu v Praze. :) Jo, a to přece není továrna na motocykly, ale na zahradnickou techniku! :) (27.4.2021)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Kritika na supermarmarkety a hypermarkety je jistě chválihodný počin, ale dohromady s přešílenými kousky bažantů to nějak úplně nesedí. Vtipné momenty nezachrání celek, který působí tak trochu slepeně a ten závěr je katastrofa a je vidět, že někdo nevěděl jak ten slepenec ukončit. To je tak když se z populárního fenoménu snaži vytěžit maximum a postupně přestává být co těžit a vytrácí se ona původní svěžest.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Docela vtipný film.Měl jsem jej rád jako dítě...
Edward
Edward
2 481 bodů
9
9/10
martin2560
martin2560
591 bodů
7
Klasická bláznivá francouzská komedie,člověk se u toho nasmeje celkem slušně.Je to o boji mezi konkurencí velko a maloobchodu.Takova pohodová komedie k nedělnímu obědu 😁