Velké vítězství

71%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Velké vítězství je nádherným filmem, který není jen o sportu ač se to může na první pohled zdát. Je to snímek o přátelství a poselství. Kromě vynikající Geeny Davis zaujme i mladičká Madonna s nádhernýma očima. Tom Hanks je je jen pomyslnou třešničkou na dortu a opět dokázal, že je pan herec, kterému nedělá problém žádná herecká poloha. Tohle je retro které si dám rád znovu.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Tahle dáma nerežíruje příliš často - ale nač sáhne, to se povede. Zde tedy námět z dob 40. let minulého století, kdy USA vstoupily do války, mladí muži včetně sportovců narukovali a najednou byly jako zachránkyně baseballové ligy povolány i ženy ... Výborný Tom Hanks v roli zpiťara, kterému trénování dívčího baseballového mančaftu připadá jako degradace, dobrá Geena Davis jako catcher a hlavní hvězda týmu.
  • Penny Marshall zvládla dokonce i Madonnu!!!
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
V roce 1943 narukovali chlapi v USA do války, ale Američani o svůj baseball přijít nechtěli. Hrála se i liga se ženami a ne ledajakými, je tam Madonna, Lori Petty, Geena Davis a jejich trenérem je neustále zkalený Jimmy Dugan v podání Toma Hankse v době, kdy ještě nikdo nevěděl, že umí zahrát přesvědčivě naprosto cokoli.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
nadpriemerne podarená komédia s príjemným humorom a hlavne vynikajúcim tomom hanksom, ktorý je ako jimmy dugan absolútne skvelý. možno budem za vola, ale pri otváraní múzea mám vždy slzy na krajíčku.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
4
Byl by to lepší průměr, ale ten konec to totálně zabil.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Tom je tady naprosto skvělý a fenomenální ,film je opravdu dobrý.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
9
Nemůžu jinak, než dát pět hvězdiček. A to nejen proto, že mě ten film prostě bavil a že mám ráda filmy o baseballu. Ta pátá hvězdička je za to, že je to film o ŽENSKÉM baseballu a toho si cením. Žádný takový nikdo jiný nenatočil. O mužské lize je jich spoustu, asi proto, že dámská liga není tak populární a v Americe je mužský baseball národním sportem. A přesně to bych viděla jako důvod, proč natočit film, jako je tento. Geena Davis mi do role nejlepší profi hráčky krásně sedla a Madonna... dokonce bych řekla, že tato role byla napsaná přímo pro ní (- "A co kdyby se mi v zápalu hry roztrhly šaty a vyletěly mi prsa. To bych mohla získat davy ne?" "A on ještě existuje chlap, co neviděl tvý kozy?"), role jí sedla, jak napsal Gemini „svým výkonem (výjimečně) nepohoršující Madonna“, jednoduše byla dobrá. Tom Hanks ani nebyl potřeba, svou roli odehrál parádně a přesvědčivě, byl také zdrojem zábavy, ale pro mě nebyl právě on tahounem Velkého vítězství. Jak už jsem řekla, tím tahounem je ženský baseball. Okamžitě bych se sebrala a šla si taky odpálit pár míčků :).