Velké vítězství

71%
Velké vítězství

Rok 1943. Mladí muži narukovali do války a bohatí podnikatelé náhle přišli o baseballové týmy, které používali k reklamě. Proto na sebe dlouho nenechala čekat myšlenka, že po dobu války mohou ženy nahradit muže. Pěkný nápad, leč poněkud hůře uskutečnitelný, jedná-li se o tak výlučně pánskou záležitost, jakou je baseball. Přesto se jednoho dne na malé farmě objeví hledač talentů a odvede s sebou dvě sestry - vdanou Dottii a jelimánka Kit. Dívky se připojí k ostatním a po tvrdém výcviku jsou skutečně utvořena čtyři baseballová dívčí družstva, která hrají svoji vlastní ligu. Z Dottie se stane prvotřídní chytačka a Kit má neustále problémy s tím, jak vystoupit ze stínu své starší sestry. Bývalý výborný hráč Jimmy Dugan, který se pro zranění musel vzdát kariéry a věnuje se především pití, je k mužstvu přidělen jako kouč, čímž je jeho ješitnost těžce zraněna. Dívky jsou odkázány samy na sebe a teprve po několika zápasech Dugan vystřízliví a zjistí, že jeho svěřenkyně přece jenom něco umějí. Válka zasahuje v podobě smutečních oznámení i do dívčí ligy. Jednoho dne však vše skončí a vojáci se vrátí, mezi nimi i Dottin manžel. Dottie okamžitě ligu opouští a chce se věnovat jen rodině. Přichází však utkání, při němž se má rozhodnout o bytí a nebytí dívčí ligy. Proti svému bývalému družstvu nastupuje Kit. K trenérovu překvapení se na místě chytače opět objevuje Dottie, aby podržela svůj tým...




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Velké vítězství je nádherným filmem, který není jen o sportu ač se to může na první pohled zdát. Je to snímek o přátelství a poselství. Kromě vynikající Geeny Davis zaujme i mladičká Madonna s nádhernýma očima. Tom Hanks je je jen pomyslnou třešničkou na dortu a opět dokázal, že je pan herec, kterému nedělá problém žádná herecká poloha. Tohle je retro které si dám rád znovu.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Tahle dáma nerežíruje příliš často - ale nač sáhne, to se povede. Zde tedy námět z dob 40. let minulého století, kdy USA vstoupily do války, mladí muži včetně sportovců narukovali a najednou byly jako zachránkyně baseballové ligy povolány i ženy ... Výborný Tom Hanks v roli zpiťara, kterému trénování dívčího baseballového mančaftu připadá jako degradace, dobrá Geena Davis jako catcher a hlavní hvězda týmu.
  • Penny Marshall zvládla dokonce i Madonnu!!!
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
V roce 1943 narukovali chlapi v USA do války, ale Američani o svůj baseball přijít nechtěli. Hrála se i liga se ženami a ne ledajakými, je tam Madonna, Lori Petty, Geena Davis a jejich trenérem je neustále zkalený Jimmy Dugan v podání Toma Hankse v době, kdy ještě nikdo nevěděl, že umí zahrát přesvědčivě naprosto cokoli.

Dodatečné informace

Původní název:
A League of Their Own (více)
  • USA Velké vítězství
  • USA A League of Their Own
Premiéra v ČR:
4. 12. 1992
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
132,44 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch