Hračka

71%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Celý film na mě působil velmi ztísněným dojmem, čemuž nepomohla zejména neskutečně chladná a odpudivá postava generálního ředitele. Malý chlapec byl také děsivý a zvláštní scénář nedovolil Pierru Richardovi rozbalit svůj komediální talent. Za mě je to jeden z nejhorších filmů s ním.. nebaví mě.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Chudák Pierre. Toho spratka bych valil hlava nehlava od rána do večera. Jó peníze jsou mocné.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Pierre Richard hraje výborně jako vždy. Ale když ten film člověk vidí opakovaně, uvědomí si, že je to vlastně velice vážné téma. Žádná bezduchá komedie! V podstatě je to sociální drama. Divák se sice zasměje, ale trochu ho i mrazí. Když se nad tím zamyslí, musí nutně přijít k tomu, že vlastně k něčemu podobnému spějeme i my. Takže film je pořád aktuální. A myslím si, že je to jeden z nejzávažnějších filmů Pierra Richarda.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Skvělý nápad na flm. V moderním pojetí je to příběh Veruky Saltiniové z Továrny na čokoládu. Nejlepší scéna z filmu je kupování domu pro malého fracka. Samozřejmě procenta odpovídají téměř 40 let starému filmu, který jsem taky viděl před x lety a vybavuji si ho matně.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Nezapomenutelný Pierre Richard!Dobrý a zábavný film.Komedie Hračka potěší i pobaví...
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
Martrix
Martrix
2 449 bodů
8
Za mě obsahově nejhodnotnější film, jaký jsem s Richardem zatím viděl. Dokonce si troufám tvrdit, že s relativně drobnými úpravami a jiným koncem, by to mohlo být i solidní drama. Škoda, že to tvůrci nedotáhli dokonce a nešli ostřeji do toho, proč se kluk chová jako takový spratek. Místo toho se sklouzlo do nepříliš věrohodného přátelství a tomu odpovídajícímu patetickému konci. Přesto byly první dvě třetiny velmi dobré. Ve skutečnosti tu roli nemusel hrát Richard, ale tvůrci se tak nejspíš rozhodli právě proto, že je celý ten koncept sice absurdní, ale přesto je takto dotažený do extrému spíš mrazivý,než zábavný. Přítomnost Richarda je tak vlastně jediný důvod, proč tento film považovat za komedii. Jeho Francois je vlastně normální člověk, zahnaný do kouta a balancující na hraně mezi důstojností a možností mít práci. Zrovna tento film by si zasloužil pořádný remake (tu americkou hrůzu z osmdesátých let nepočítám).
beseda
beseda
1 931 bodů
9
Tento film je mnohem víc než "jen" komedie. Za mě 90%.