Velká země

79%
Velká země
Bývalý námořní kapitán James McKay přijede na Západ za svou snoubenkou Patricií Terrillovou. Mladá žena je dcerou nejmocnějšího muže v kraji, majitele obrovského ranče Henryho Terrilla. James se budoucímu tchánovi zamlouvá, ovšem jen do chvíle, kdy odmítne bránit se proti násilí. Do tohoto kraje ruka zákona nedosáhne a muži musejí často bojovat s honáky Terrillova konkurenta Rufuse Hannasseyho. V sázce je totiž drahocenná voda, kterou oba rančeři potřebují pro svůj dobytek. Nenávist mezi oběma rody vrcholí a schyluje se k válce. James neví, jak to na Divokém západě chodí, přesto však stále odmítá změnit své zásady. Jen málokdo vidí, že je v mnoha ohledech statečnějším mužem než místní rváči a siláci...



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkný poklidný padesátkový western bez přestřelek a předrsnělých banditů a cowboyů. Dva znesvářené rody a mezi nimi balancuje námořník, kterého skvěle ztvárnil Gregory Peck. Na mě to přeci jen bylo dost dlouhé a pár scén bych oželel, kdyby se film vešel do dvou hodin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Vynikající antiwestern, který se členění dobro a zlo, honbu za ctí a vůbec všechny macho žánrové prvky snaží rozbořit čistým rozumem. V podstatě vše, co je na westernech "cool", označuje za nesmyslné a nízké. Mohlo to být velmi otravné, místo toho je to chytlavé a působivé.
Fingon
16 886 bodů
8
Dvě hodiny nudy zpestřené zábavnou scénkou s koněm, poslední hodina naprosto úžasná.

Dodatečné informace

Původní název:
The Big Country (více)
  • USA Velká země
  • USA The Big Country
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch