Velikonoční dovolená

47%
Velikonoční dovolená
Plakát traileru
Voják Honza Marek dostal třídenní opušťák. Marta, se kterou před vojnou chodil, sice na něho nečekala, ale dá mu znovu přednost před svým novým ctitelem, nepraktickým a stále zasněným Ivanem...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Taková zvláštní romance na   typické téma. Martě přijel   na opušťák Honza. Na tom by   nebylo nic zvláštního,   kdyby však zároveň   nechodila s Ivanem. Chlapci   se kočkují a Marta se tím   baví a ještě je oba   provokuje. Velice jednoduchý   příběh z vesnického   prostředí, který málokoho   nadchne. Je to takový   odpočinkový snímek, který   na druhou stranu zase   nepatří k těm nejhorším.   Pro svojí krátkou stopáž   je snesitelný a poučuje, že   jít na dva roky na vojnu a   zanechat doma svoji dívku je   vždy riziko. K zajímavostem   filmu patří hojná účast   tehdejších debutantů.   Někteří mají vyloženě   štěky, jako by byl   nedostatek komparzu. Asi vtom   byl záměr. Vyzkoušeli si,   jak to u filmu chodí.   Neobvyklý romantický film na   český způsob 70. let.
kawa
3 388 bodů
6.5
Průměrný romantický film s výbornou kamerou Josefa Vaniše, která pozvedá tento film o level výše. Jinak pomalý děj tentokráte neurazí, herecké výkony umírněné věku protagonistů. Dnes již ztochu zažloutlá historie, kdy Jandák hrál sympatického mladého muže.

Dodatečné informace

Původní název:
Velikonocní dovolená (více)
  • Československo Velikonoční dovolená
  • Československo Velikonocní dovolená
  • Československo Osterurlaub
Premiéra v ČR:
7. 3. 1972
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění