Večírek

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Peter Sellers tak, jak ho všichni známe. Popleta a magnet na maléry. Tentokrát v roli indického herce, který se snaží prosadit v Hollywoodu. O tom však příběh není, i když začíná jeho malérem během natáčení filmu. To je jen tak pro vysvětlení o koho jde. Byl pozván do luxusní vily na večírek mezi hollywoodskou smetánku a jakmile se tam objeví, začnou se dít věci. Snímek je po okraj naplněný nestárnoucími a stále zábavnými groteskními skeči, které mohou svým stylem připomenout třeba i zvukové grotesky Laurela a Hardyho. Ano, všechen ten humor není v dialozích, ale ve vizualitě daných skutků. Zkrátka a dobře, koho pobavil Peterův nejslavnější 'Růžový Panter', v žádném případě nemůže zklamat ani tento snímek. Charakterově jsou si obě postavy naprosto stejné. A jen tak mimochodem, asi málokoho napadlo, že ve stylu humoru Petra Sellerse úspěšně pokračoval Rowan Atkinson. Viz. 'Mr. Bean' či 'Johnny English. Díky za to. P.S. Proč mi ten výbuch hradeb před natáčením scény tolik připomíná podobnou scénku v české hudební komedii z roku 1980 'Trhák'? Příčina sice jiná, ale výsledek stejný.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
A já se ptám, natočil někdy někdo takovou likvidačně situační komedii plnou nápadů? Peter Sellers absolutně září v jedné z nejvtipnějších komedií, která dodnes udiví pointováním destruktivních gagů a nemotornosti. Vynikající! A schválně si všimněte těch kostýmů na večírku a co s nimi autoři vymysleli. Jestli má nějaká komedie absolutorium, tak tahle.
avenis
avenis
8 145 bodů
4
Z dnešního pohledu už to není zas až taková pecka. Je tam sice několik dobrých míst, ale celkově se to vleče a neodsejpá. Peter Sellers má lepší filmy. Řekla bych, že opilý číšník jej zde zdařile zastiňuje. (16.1.2013)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Božský stimulátor dobré nálady, asi jako kdyby dneska Veber natočil s Villeretem dvojku Blbce k večeři a měli na ni desetkrát víc peněz. Na každých geniálních deset minut bohužel připadá deset průměrných. Ale ty geniální stojí za to (etuda na záchodě patří mezi největší highlights ever). Neskutečně roztomilá tečka na závěr pak pečetí fakta o tom, že Sellers rozhodně na stín Pantera ve své kariéře dosáhl - ne že ne!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Výborný film.Líbí se mi.Peter Sellers zde exceluje.Tento film si mě získal...
lukas
lukas
1 523 bodů
8
Památné scény: Nechtěná likvidace hradních kulis, utopená bota, oprava toalety, problém s kravatou a velké finále se slonem. Sellers v županu však není taktéž k zahození ;-)