Dunya & Desie

61%
Dunya & Desie
Dunya & Desie
Multikulturní road movie Dunya a Desie, vibrující bujarou energií a humorem, uchvátí své cílové publikum mladých divaček dobře vystavěným příběhem o přátelství a porozumění.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
8
Veselá dámská road-movie, kde si užívají radosti a starosti dvě zapřísáhlé kamarádky. Zajímavostí je, že jedna, Maročanka Dunya, pochází z muslimské rodiny a druhá, místní Desie, z té obyčejné. Oni se navzájem respektují, ale muslimská rodina je vzteky bez sebe. Scéna, kdy všichni sedí zahalení v tmavém oblečení ve viditelném vedru na pláži a pohoršeně se dívají a komentují Desie v bikinách, přičemž zakáží Dunyi s ní kamarádit a nařídí aby Desie odešla, ve mě vyvolalo jenom odpor k muslimům. Na druhou stranu by mě také zajímalo, jestli některé scény, které zesměšňují muslimské zvyky, tuto komunitu nepřivádí k nepříčetnosti. Film je však jinak velmi povedený. Zabývá se běžnými životními problémy ve vztazích a těhotenstvím. Dokáže pobavit a vcelku i osvěžit.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
7.5
Pohodovej filmeček. Hlavní dvojka sympatická i když střelená (hlavně postava Evy van de Wijdeven). Úvodní střet kultur v Maroku dobrý i dál to bylo velmi koukatelný. Zkrátka pohodová road movie dvou splašenejch holek po Maroku.
  • sympatické postavy

Dodatečné informace

Původní název:
Dunya & Desie (více)
  • Nizozemí Dunya & Desie
  • Nizozemí Dünya & Desie
  • Nizozemí Dunya & Desie in Marokko
Země původu:
Nizozemí, Belgie, Nizozemí
Ocenění:
Žádná ocenění