Heima

82%
Heima
Plakát traileru

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Celkem hezký večerníček. Celý film jsem se těšil na mojí oblíbenou skladbu, ale nakonec se mi v podání původní kapely ani nelíbila. Hlavně se mi hodně nelíbí frontmanův extrémně vysoký hlas... Na to uspání ale akorát. 60%
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
10
Roztomilá islandská angličtina prolínající se záběry islandské přírody, kultury, měst, prostě všeho, a do toho nádherné písně mé druhé nejoblíbenější kapely... Vychází z toho nejúžasnější hudební DVD letošního roku (Mono a jejich The Sky Remains As Same As Ever prohrálo jen o kousek). Z celkového pohledu u mě vedou snad jen Meeting People Is Easy od té nejlepší kapely ever:)

Dodatečné informace

Původní název:
Sigur Rós - Heima (více)
  • Velká Británie Heima
  • Velká Británie Sigur Rós - Heima
  • Velká Británie Mia tainia gia tous Sigur Ros
Země původu:
Velká Británie, Island
Čeština:
Heima je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch