V tajné službě Jejího Veličenstva

68%
V tajné službě Jejího Veličenstva
Ernst Blofeld připravuje ve svém ústavu vysoko v Alpách ďábelský plán, který může být osudný pro celý svět. Podařilo se mu totiž vyvinout smrtelně nebezpečný virus a chce jej rozšířit po celé Zemi prostřednictvím mladých dívek, které již pro tento úkol shromáždil v nepřístupné laboratoři. Do Švýcarska se však vydává James Bond. Na Blofeldovu stopu se dostal díky Dracovi. Tento mafián má totiž oprávněné obavy o svoji dceru Tracy, a tak pro ni získá společnost agenta 007. Tracy samozřejmě kouzlu Jamese Bonda neodolá, ale ani agenta 007 tajné služby nečeká pouhý flirt.



Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Film není špatný, ale jak píší i ostatní recenzenti, Conneryho charisma zde chybí a filmu to dost ubírá. Padouch průměrný, akce až k samotnému konci. Spíše se zde jedná u uvedení nového Bonda ( který ale dále nepokračoval ) a tak mu autoři snímku dali více prostoru k románkům, což filmu také neprospělo. Závěrečná jízda na bobech působí sice dens již směšně, ale já ji oceňuji. Závěr.. zvláštní a nebondovský. Pro mě rozhodně velmi slabá bondovka.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Šestá bondovka obsahuje několik zásadních událostí. Dosud se jedná o nejdelší filmový příběh. Dále byla provedena změna v hlavní roli. Seana Conneryho vystřídal George Lazenby, který se ho pochopitelně snažil nezastínit, ale přesto je vidět, že Bonda pojal trochu dle svého. Dnes už také víme, že je to Lazenbyho jediný bondovský film a to jenom kvůli své namyšlenosti a povýšenosti. Znepřátelil si tak veškeré osazenstvo filmového studia, že s ním už s dalším pokračováním nepočítali. Příběh se tentokrát převážně odehrává ve Švýcarských Alpách. Po vizuální stránce jsou scenérie vcelku povedené. Po úvodních asi patnácti minutách akčních scén se odehrává velice nudná hodinka, kdy se dohromady nic nestane. A na to málo by stačila i půlhodinka. Pak se to rozjede na plné obrátky a téměř nekončící honička konečně dává čest bondovskému charisma. Nejlepší je samozřejmě ta na lyžích ukončená až lavinou. Ty Iyže , stejně jako hry v Casinu, už k bondovkám od této chvíle tak nějak začali patřit. Je to také jediný film, kdy se Bond oženil. Manželství však netrvalo dlouho. Inu, když změna, tak se vším všudy. Celkově však tento snímek nijak zvlášť nenadchl. Vše hatí krapet podivný střih akčních scén. Zadní projekce jsou hrozné, ale co naplat, ještě pořád byla šedesátá léta. Nejvíce zazářil Telly Savalas v roli padoucha Blofelda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
George Lazenby v podstatě nemůže za to, že má charisma (a akcent) cvičeného kaktusu (nevím, proč mě napadlo zrovna tohle - nejspíš proto, že dívat se na něj bolí). Každopádně je ale jeho chyba, že se na Bonda nedá koukat. Nebo spíš chyba castingu. Bond prostě nemůže být každý... s tím se nedá nic dělat. Nedostatky, které měly všechny Bondovky, tak vyplouvají na povrch, když už tu není "špunt" Connery, který je držel pevně utěsněné mimo zrak. A to ani nemluvím o tom, že se pět Bondovek třeseme na to, kdy se 007 a superzáporák potkají, aby se v té šesté zase neznali. To je vyloženě trapné

Dodatečné informace

Původní název:
On Her Majesty's Secret Service (více)
  • V tajné službě Jejího Veličenstva
  • Velká Británie On Her Majesty's Secret Service
  • Velká Británie 007: Al servicio de su majestad
  • Velká Británie 007 al servicio secreto de su Majestad
  • Velká Británie 007: Tema Majesteedi salateenistuses
  • Velká Británie 007: На секретній службі Її Величності
  • Velká Británie Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste
  • Velká Británie Au service secret de Sa Majesté
  • Velká Británie Ian Fleming's On Her Majesty's Secret Service
  • Velká Británie I hennes majestäts hemliga tjänst
  • Velká Británie Joô heika no 007
  • Velká Británie U službi njezinog veličanstva
  • Velká Británie Ve službách Jejího Veličenstva
  • Velká Británie V tajnej službe Jej veličenstva
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
V tajné službě Jejího Veličenstva je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce V tajné službě Jejího Veličenstva


Podobné


Powered byJustWatch