Satan

52%
Satan
Satan
Na Štědrý večer v klubu Styxx v Paříži potká Bart a jeho dva šupáčtí kamarádíčci barmanku Yasmine a kostymérku Eve. Po hádce v nočním klubu pozve Eve skupinku výtečníků k sobě domů na venkov. Před cílem však narazí na stádo koz vedené výstředním pastevcem a uctívačem ďábla Josephem (Vincent Cassel). Ten jim během Štědrého večera odhalí svůj skutečný záměr, při kterém poteče krev…

Hlavní roli v tomto drsném hororu si zahrál Vincent Cassel, manžel Moniky Belucci a především francouzský herec známý z filmů Purpurové řeky a Dannyho parťáci 3.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
3
Horor, který ani první hodinu filmu jako horor nevypadá. Francouzští mládežníci řádí v klubu a na pozvání jedné holčiny jedou na nějaký venkov. Tam se seznámí s podivným pastevcem (Vincent Cassel), který pořád kření zuby a divně čumí. Snímek se vyvíjí všelijak jen ne hororově. Půl hodiny před koncem se to zvrhne k sexuálním orgiím a já začal přemýšlet, na co se to vlastně dívám. A tak nevím, co chtěli tvůrci vyjádřit. Satanské orgie si představuji krapet jinak. Nejhnusnější scéna celého snímku je porod pastevcovi manželky, ale to tento velmi podivný příběh nezachrání. Škoda, mohl to být zajímavý film.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Francouzská moralita, která je takovým folklórem, městskou legendou a nikdo od ní neočekával, vyjma kritiků. Přitom tohle není film pro filmovou kritiku ani pro držitele kartiček filmových klubů, ale vlastně není úplně pro fanoušky žánru, protože je spíš divný, než hrůzný. Vidět se ale dá.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Vincent Cassel roli podivínského úchyláka zahrál celkem přesvědčivě. Celkem jsem od filmu očekával trochu více toho napětí a nějakou tu správnou lekačku. No trocha zklamání.

Dodatečné informace

Původní název:
Satã (více)
  • Francie Satan
  • Francie Satã
  • Francie Seytan
  • Francie Sheitan
  • Francie Sheitan, Le
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění