Adamova jablka

76%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Absurdní komedie s náboženským podtextem, přitom je to vlastně strašně moderní a světské. Příběh absurdní a hodně přitažený za vlasy, přesto mě nedal vydechnout a film jsem sledoval na jedno mrknutí. Mads Mikkelsen výborný, ale ještě lepší byl Ulrich Thomsen, který byl prostě brilantní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Přesně na hranici 60% a 70%. Původně jsem chtěl dát dokonce i ono vyšší hodnocení, ale čím víc o tom přemýšlím, tím míň mám pocit, že mi ten film něco dal a naopak z něj čouhá až moc očividná sázka na jistotu. A tak trochu i přehnanost. Nemám nic proti zahnání situace do extrému, ale k tomuhle konkrétnímu snímku se mi to nějak nehodí.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Ta severská kinematografie je prostě zvláštní, a tento film je zvláštní v dobrém slova smyslu. Občas jsem přemejšlel nad pěti hvězdičkama. Člověk od první do poslední minuty neví, co může čekat a navíc je to vtipně absurdní. Mads je samozřejmě super. 79%
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
9
Přehled typických ztroskotaných existencí zápasících se sebou a mezi sebou. Příběh, který sám o sobě mohl vyznít jako zoufalá banalita, zpracoval Jensen naprosto originálně. Není trapně korektní, ale sahá si hezký dovnitř každé postavy. Brutální, tragické, vtipné a překvapivě svým způsobem i dojemné, nebo snad dokonce něžné. Symbolika, obrazy, podobenství, nic z toho není v křeči. Zvláště pak dokonale odpálený závěr, který by v každém americkém filmu vyzněl jako totální happy end.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Já osobně se nezasmál, a čekal jsem něco víc. To jsou dva důvody, proč to není pět hvězd. Jinak je to kvaůotou některé hollywoodské filmy přesahující. Ale, asi nejveětším plusem filmu je herec ve vedeljší roli faráře - Mads Mikkelsen, který "ňoumu" hraje naprosto nenuceně. Ulrich Thompsen je také výborný, ale za zmínku stojí i Nicolas Bro, co by tlustý, opilecký a despotický bývalý hráč tenisu. Jen mě to něčím prostě nezaujalo. Asi se na to už nikdy nepodívám. 80%
ZaS
ZaS
632 bodů
5
Jeden z mála dánských filmů na který se dá alespoň dodívat do konce.
Kverulant
Kverulant
222 bodů
10
Ultimátně veselá komedie pro cyniky s výbornými herci. Je těžké nemít rád Mikkelsena, když člověk sleduje perly z jeho dánské filmografie.
  • skvělá cynická komedie, u které možná budete plakat smíchy, pokud patříte mezi lidi, kteří takový humor ocení
  • výborné postavy a herci
  • velmi nekorektní
Malvo
13 bodů
10
Dokonalý