Kostka 0

54%
Kostka 0
Kostka 0

V místnostech tvaru kostky se probouzejí další a další lidé. O své minulosti si nic nepamatují. Snaží se přijít na způsob, jakým se z bludiště dalších a dalších kostek dostat ven. Ne všechny kostky však jdou projít bezpečně a tak se stane, že někdo z nich občas zemře strašlivou smrtí. Někdo je však pozoruje. Wynn s Doddem pracují v pozorovacím centru a mají za úkol zaznamenávat chování "objektů" uvnitř Kostky. Wynn však zjistí, že jeden z objektů není v Kostce dobrovolně. A navíc ho na Rains něco přitahuje. Ač se ho Dodd snaží všemožně varovat, tak přesto se vydává do bludiště, aby skupince v níž je i Rains pomohl. To se však nelíbí tajemnému "vládci" celého komlexu, který do pozorovacího centra posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky, kteří mají jeden úkol: Zlikvidovat Wynna i celou skupinu. Je na Wynnovi jestli dokáže použít své skvělé matematické schopnosti k tomu, aby skupinu zachránil. Ale Jax v podobných situacích nikdy nezklamal a nehodlá selhat ani teď. (Isherwood)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Třetí snímek o podivném vězení, pojednaný jako prequel, nám již ledasco vysvětluje, neboť máme možnost se podívat do zákulisí všeho dění. Jenomže za použití naprosto kýčovitého děje, který nemá čím nadchnout. Celé to vyznívá jako z nouze ctnost. Chybí napětí, hrůza a nějaká ta temnější atmosféra. Snímek má i zcela jinou vizuální estetiku než první dva filmy. Připomeňme si, že první film si hraje se světlem a tmou a používá tlumené barvy, načež druhý snímek je nesmírně jasný. Tento třetí film se už více přibližuje k realitě, což není zase až tak moc na škodu. Ba naopak. Co se týče postupu vězňů, i zde se používá logika, tentokrát hlavně matematická, k překonávání nástrah. Krvavé scény v pastech samozřejmě také nechybí. Ale nic nepřekvapí, nic nešokuje, nic nevyvolá údiv. A to je na takový film hodně zlé. Nic naplat. I když se tu odpovídá na otázky vzniklé u předešlých dvou snímků, celkově se celý počin jeví jako nejslabší a zbytečný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ze všech dílů kostky je tenhle nejdějovější, nejucelenější a po dějové stránce určitě nejlepší. Postrádá ale jednoduchou působivost jedničky, ke které se proto pořád vrátím spíš.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
1
Dějový úpadek, napětí ubývá a celkem jde o nudnější verzi kostky.

Dodatečné informace

Původní název:
Cube Ø (více)
  • USA Kostka 0
  • USA Cube Ø
  • USA Cube Zero
  • USA Cubo Zero
  • USA El cubo Zero
  • USA Kocka 0
Země původu:
USA, Kanada
Rozpočet:
0,83 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Kostka 0