Masakr na střední škole

30%
Masakr na střední škole
Masakr na střední škole
Sam Decker (DOLPH LUNDGREN) své ideály dávno ztratil a svůj poslední den na bojišti státního školství tráví dozorem nad těmi největšími výtržníky, kteří za trest zůstali po škole. Školní budova se má ale brzy stát bojištěm skutečným. Dobře organizovaná skupina zabijáků vyzbrojená zbraněmi a výbušninami vtrhne do školy v domnění, že je prázdná, a hodlá si v ní udělat základnu pro svou pečlivě naplánovanou loupež.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
3
Když to vezmeme kolem a kolem, tak tento snímek je na způsob typické 'seagalovky' , jen s tím rozdílem, že tady nikdo nikoho neunesl. Dolph Lundgren tu hraje nějakého Sama Deckera, který patřil mezi nejlepší vojáky v konfliktu v Bosně. A světe div se, po návratu z války se stal učitelem tělocviku na Lincoln High School. No tak dobrá, dejme tomu, i bývalý voják se musí nějak živit, ale to by se nesměla stát taková podivnost, že onu školu přepadnou teroristé. A vlivem toho se začnou dít věci. Takovýto námět nám připomíná také jinou hvězdu akčních videofilmů, tentokrát z řad režisérů. Na počátku 90. let takové náměty natáčel například Jim Wynorski. V podstatě je to celé jeho styl. Tento rádoby filmový počin se tak zařazuje mezi snímky o smrtonosné pasti, tentokrát ve škole. Absurdnost nezná slitování a tak tu máme akční podivnost, která předčí očekávání v tom nejhorším slova smyslu. Dolph je Dolph, od něj se dá čekat ledasco, ale když se zaměříme na samotné žáky, kteří se do toho dostali jenom proto, že museli být za trest po škole, svou bojovou zdatností snad předčí i samotného Dolpha. Podivný děj, podivné dialogy, podivné situace a jejich řešení, podivný zkrátka celý film. A protože těch podivností je více než dost, něco takového skutečně zhlédnout jen na vlastní nebezpečí. Tímto jakoby jsme se skutečně vrátili zpět na přelom osmdesátých a devadesátých let, kdy takových podobných snímků vznikalo přehršel.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
0
Rozhodl jsem se, že udělám sérii těch nejhorších filmů vůbec a mám pocit, že to nebyl dobrý nápad. Upřímně tyhle filmy stojí za absolutní kulový a nemá cenu je brát jako filmy, spíš možná jako video na vypuzení mozku z hlavy. Pozorovat růst trávy v reálném čase je inteligentnější možnost strávení života, než koukat na tohle. Tento komentář použiji u všech těchto filmů, protože se nenajde jediný, na který by to nesedělo.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
0.5
Béčko s ocele s ocelovým béčkovým vrcholem v čele Dolphem Lundgrenem.Nejhorších 94 filmových minut !

Dodatečné informace

Původní název:
Detention (více)
  • Kanada Masakr na střední škole
  • Kanada Detention
  • Kanada Detention. Desafío en las Aulas
  • Kanada Detention - Die Lektion heißt Überleben!
  • Kanada Detention - Duro a morire
  • Kanada Masaker na strednej škole
  • Kanada Masakr na strední skole
  • Kanada O katastrofeas
  • Kanada O lectie de onoare
Země původu:
Kanada, USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
0,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění