Vánoční prázdniny

76%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Vánoční prázdniny si za tu dobu od svého vzniku vysloužily označení kultovní. Koneckonců jaký jiný film by člověk o vánocích mohl očekávat,než právě tento. Tolik skvělých scén - shánění stromu - příjezd rodiny - veverka a navíc životní role pro Chevyho Chase.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Dnes již klasika vánoc "po americku". Slušná komedie, která je jako vždy postavena na nešikovnosti a smolařství jedinečného Clarka Griswolda, kterou trpí i žije celá jeho rodina. Příběh je to typicky vánoční, rodinný a přinese nejednu veselou scénu. ..dobrá komedie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Po dvou bláznivých dovolených tu máme do třetice bláznivé vánoce. Griswoldovi si je užívají s veškerou grácií sobě vlastní a tak opět není nouze o vtipné scénky místy spojené až s groteskou nepřekračující však svou míru únosnosti. Snímek stejně jako ty předchozí opět pobaví, což bylo účelem a určitě není co vytknout. Chevy Chase a ostatní si své role viditelně užívali a tak není nad to ke snímku během vánočního shodnu zasednout a na chvíli se touto zábavou přepnout k jiným myšlenkám.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Kdysi se mi to líbilo hodně, teď po letech jsem trpěl. Šílené, ale ne zábavné. Možná to ale bylo tím dabingem.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Výborná, na vánoční svátky naprosto ideální komedie. Chevy Chase sice nikdy nebyl nijak excelentní komik, ale úloha ztřeštěného otce Griswolda mu byla souzena a jeho představa o způsobu trávení vánočních prázdnin je tak oslňující a nadšená, že vzhledem k lavině nezdarů s ním musí každý divák soucítit, nemluvě o tom, že se při nich často potýká se záchvaty smíchu. Můj vánoční kult se z toho asi nestane, ale kdykoli bude v televizi nouze o kvalitní pořady a já si budu chtít navodit tu správnou atmosféru, Vánoční prázdniny budou vždy jasnou volbou.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
vianocna klasika (patri do top 3 mojich oblubenych vianocnych komedii). chevy chase vo vrcholnej forme, nikdy som nechapal fakt ze clark pokukuje po predavacke ked ma doma nadhernu beverly d'angelo...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Další z filmů, který neodmyslitelně patří do každého vánočního TV programu. Každý rok se na ní rád podívám a nikdy mě neomrzí, až tedy na jednu maličkost, a tou je ubohej dabing, který film místy přímo zabíjí, ale zato film nemůže a kvůli tady tomu nedostatku určitě nebudu snižovat hodnocení, které je rozhodně to nejvyšší, protože ikdyž film už má 20 let, tak je pořád stejně zábavnej.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Zábavná komedie a již Vánoční klasika.Skvělý Chevy Chase!Dávám 75 procent.Tento film je opravdu dobrý!Sekundující herci také dobří...
Veronika Rada
Veronika Rada
918 bodů
8
Klasika která patří k Vánocům už hodně let. Vánoce rodiny Griswoldů jsou pro každého z nás nadějí že naše vánoce ač jsou někdy katastrofa jsou pořád lepší než ty Clarka Griswolda.
VelkyVagabund
VelkyVagabund
645 bodů
8
Vianočná nálada. Dom vyzdobený. Vaječný koňak. Tento film. = Perfektné Vianoce.