Hellraiser

70%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Osmdesátková klasika, která zdravě poděsí i dnes. Nejvíce se mi na filmu líbí hutná atmosféra. Některé triky jsou úsměvné, ale něco včetně masek je naopak na svou dobu působivé. Viděl jsem jen tento první díl a po letech jsem se podíval znovu a celkem se těším na tu řadu následovníků.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to snesitelné béčko, plné skvělých masek a děsivé atmosféry. Ta sice občas pokulhává, ale přeci jen, pořád lepší než dnešní teenagerovské vyvražďovačky. Dějově ale nic extra a ke konci už je to docela nuda.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Žánrová klasika od spisovatele Barkera, který zasedl i na režijní sesli a natočil zásadní žánrový snímek splatter punku, který definoval sice slepou odbočku žánru, ale rozhodně zajímavou. Již v té době se to naprosto vymykalo a musím říct, že to vážně dobrý film s geniálním soundtrackem i slušnými herci.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Jedna z klasiky hororových žánru. Skvělý film. Ještě teď mi nahání husí kůži. Dobrých a kvalitních hororů je dnes už málo. Proto vzpomínám rád na staré časy.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
4
Figurka Hellraisera je natolik známá, že může nakazit vaše podvědomí, aniž by jste věděli, že vůbec nějakou filmovou sérii má. Mně se tenhle připínáček i docela líbil, je zkrátka cool a málo kdo má takovou kebulinku. Spolu s Freddym Kruegerem a Mikem Mayersem tvoří takovou původní sestavu kultovních hororů. Svoji dobu to ctí, jak jen jde. Temnější pojetí téměř všeho, typické triky a horor sázející na vizuální pojetí. Téma je sice fajn, ale tyhle proměny jsou dosti známé. Příběh nepřinese nic, co by divák neočekával a vlastně ani co by naopak čekal. Nudnější zdlouhavý úvod dělá z filmu poměrně náročný zážitek. Jako celek to působí děsně béčkově.. 35%
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Blbej scénář. Vzhled těch pekelných sadomasochistů mě ale bavil stejně, jako některé jejich promluvy. Škoda že jich tam moc neni a tedy ve filmu není ani moc toho jediného, co jediné ho dělá trochu dobrym. Ve skutečnosti jsem si to ale vůbec neužil.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Vzhledem k tomu, že má být příští rok v kinech remake, tak je potřeba shlédnout všechny díly:-) Naposledy jsem to viděl asi před 20ti lety a pamatuju si, že jsem z toho byl zesranej jako prase, ale teď je to spíše úsměvný, každopádně to co maskéři tvořili bylo úctyhodné, takže krvavé, slizové a jim podobné efekty jsou i po takové době fakt hustý. Takže 4 hvězdička za nostalgii a originalitu. 72%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Stará láska poněkud rezaví.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Originální horor se skvěle budouvanou atmosférou a dokonalým projevem zla, sice už jde na něm vidět, že je staršího data, některé triky jsou hodně okaté a působí směšně, ale některé jsou na druhou stranu hodně skvěle provedeny, například ten chlápek bez kůže a všichni ti démoni v čele S Pinheadem. Herci sice nic moc, ale to je přehlédnutelné, na 4 to sice není, protože boj s časem se vyhrát nedá a ani tento film to nevyhraje, ale já mám pro horor slabost a horory 80-tých let patří k těm nejlepším a tento patří mezi ty lepší.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
8
Jako horor to dost vyčpělo, ale výborně jsem se bavil.