Válka Roseových

81%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Válka Roseových je hodně černá komedie,která se pohybuje až na hraně samotné absurdnosti. Za všemi těmi úsměvnými momenty je stále drama,které prostě diváka nutí nad tím přemýšlet. DeVito každopádně ukázal,že je stejně výborný režisér jako herec,protože po řemeslné stránce není co vytknout.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Napínavý a drsný film, který je prakticky o dvou lidech a ostatní tam jsou tak trošku navíc. Pro mě to není TOP, ale rád se nato občas podívám, abych si připomeunul, jak mám pohodovou partnerku :) Michael Douglas se mi ve snímku paradoxně líbí více, než v jakémkoliv jiném.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Černočerná komediální klasika s fenomenálním manželským párem Douglas - Turner, kterou sebejistě režíruje Danny De Vito, kterého pro tento film opravdu políbila múza. Tenhle film mohl podle mě směle na Oskary a jistě se řadí ke klasice.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Miluju přepálenost celé té situace, naprosto vyhrocené finále i to, že vývoj vztahu úhlavní dvojice se ze stavu "miluji tě" nepřemění na "nesnáším tě", ale přímo na "když chcípneš, chybět mi nebudeš". S tímhle DeVito od půlky pracuje s takovou vehemencí, že po finále už člověk nemůže dýchat kvůli namožené bránici. Vidím to (černě) na komediální skvost.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Dramedii o manželích, co si dělají naschvály alá Sám Doma. Nijak to ke mně ale nepromlouvalo. Napnutý ani bavený jsem nebyl. Radši "Scenes From Marriage Life" od Bergmana.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Mrazivá komedie s hodně originálním námětem, skvělou režií v podání "malého velkého muže" Dannyho DeVita. Obsazení je rozhodně dokonalé. Michael Douglas je magor od pohledu a Kathleen Turner to snad v některých scénách přehání, protože z ní jde strach už na začátku na té aukci, ale filmu dodává ten správné kouzlo. Scénář je vyšperkovaný do detailu, c věta to perla ( jdu pochcat rybu, až spadneš nerzobij kachličky). Nepoznal jsem v dětské roli hobita Astina, ale ty děti byli odporné aspoň tedy předtím než šli na vysokou :-D. Konec překvapí, ale možná i dojme. Rozhodně 5 hvězd.
jirka26
6 288 bodů
8
Výborná komedie.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Původně jsem to chtěl dost zkritizovat, protože kdyby byl film naopak a Dougles zakomplexovanej vymaštěnec, co si jednoho krásnýho dne řekne, že už ho to nebaví, a vysere se na ní. Měli by feministky na co remcat. Na druhou stranu se vsadim, že velká většina znaleckých posudků tady na csfd by zase byla o tom, jak Válka Roseových je skvělá metafora k manželství a sice, že zacházející až do absurdity, ale jinak je to prostě tak. Fakt to nesnášim když mě "kritici" na csfd dokážou zkazit film ještě před tim než ho vidim. Každopádně jsem rád, že statistiky lžou a spousta Čechů stále věří na manželství, protože tady, tady mu každý rozumí.... Tak co abych šel pochcat rybu?! 70%
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Super film, povedený a kupodivu i smyslný scénář. Skvělé hlášky a scénky a názorný příklad toho kam až je člověk schopný zajít. VR Má u mě 5* a teď mě omluvte, jdu pochcat rybu...
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Film jede od začátku až do konce.Neuvěřitelná akce.