Rambo II

72%
Rambo II
Bývalý člen elitní jednotky Zelené Barety John Rambo si odpykává svůj trest ve federálním vězení. Když americká armáda zjistí, že vojáci ztracení při akci ve vietnamské džungli mohou být stále naživu, povolá Ramba, aby je zachránil. Za splnění nezvykle nebezpečné mise mu nabídne svobodu. V akci však Rambo zjišťuje, že ho vládní oficíři poslali na smrt...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Jednička je kultovka. Tohle pokračování si už neláme hlavu s žádnou psychologii,nebo motivací. Tady jde o čistokrevnou akci a svalnatého Slye. Děj je čitelný od první minuty a je jasné co se stane každou další scénu. Furt je to,ale ten starý John Rambo,který se s nikým nepáře.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Rambo II. je jiného ražení, než první díl, ve kterém se John Rambo ukrýval před vlastními řadami a ze zálohy kosil jednoho za druhým. Toto je přímočará jednodušší akce s nesmrtelným akčním hrdinou. Jak typické pro svou dobu. Přesto je to můj oblíbený silně přepálený akční film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Návrat Johna Ramba do zeleného pekla. A nejedná se ani tak o politický idealismus mírového hnutí, který byl zrazen, jako především o lidský idealismus oněch mladých mužů, bojujících ve Vietnamu za vlast (toto rčení se ostatně používá v každé americké válce dodnes), která je nejen nenechala vyhrát, ale ještě se k nim po zmanipulovaném příměří otočila zády. Sylvester Stallone tímto snímkem v podstatě změnil dějiny se suverenitou sobě vlastní. Rambo se má vypravit do Vietnamské džungle zjistit, jsou-li na pravdě informace o zajateckých táborech s vězněnými Američany. "Necháte nás tentokrát vyhrát?", ptá se Rambo plukovníka Trautmanna, který za ním s takovým požadavkem přišel do vězení. Ano, zcela zásadní otázka. Následující dění tak vzalo za své, čímž se názorně ukázalo, jaký byl přístup americké vlády k této válce a hlavně k americkým bojovníkům, které sama do této války poslala. Pouhý rok před uvedením už byl stejný námět pojat ve snímku 'Nezvěstní v boji' (1984), kde si hlavní roli střihl Chuck Norris a tak je docela nasnadě tyto oba snímky porovnat. Zajímavé také je, že na scénáři pracoval James Cameron, který měl už za sebou film 'Terminátor' (1984). Sly však údajně asi polovinu scénáře pozměnil. K zadostiučinění s americkou neslavnou válečnou etudou tímto filmovým počinem po morální stránce došlo, čímž se Sly nijak neodvrátil od myšlenky autora knihy Davida Morrela k postavě Ramba, podle které vznikl první snímek. "Chci od života jen jedno. Chci to, co každý, kdo prošel tímhle peklem. Chci, aby mě Amerika milovala tak, jako já miluji Ameriku." Film pochválil i samotný prezident Regan. On ten film vůbec zasáhl do americké politiky a liberálové na toto dílo politicky zaútočili, jako v té době snad na nic. I kritika na ničem nenechala nit suchou. To je tak, když se obyčejným filmem šťouchne do politické bolístky tak razantně, že si leckdo ani neuvědomí, že je to jen obyčejný film. Sly měl tímto snímkem výrazný komerční úspěch a dodnes je nostalgiky hrdě vyhledáván.


Dodatečné informace

Původní název:
Rambo: First Blood Part II (více)
  • USA Rambo II
  • USA Rambo: First Blood Part II
  • USA Rambo: Acorralado - Parte II
  • USA Rambo II: La mission
  • USA Rambo II: la vendetta
Premiéra v ČR:
10. 8. 2023
Distributor:
Pannonia Ent.
Země původu:
USA
Rozpočet:
44 mil. USD
Tržby:
300,4 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rambo II