Pro jedno kousnutí

56%
Pro jedno kousnutí
Pro jedno kousnutí

Tato komedie je především známá jako film, v němž debutoval Jim Carrey, fenomém komediálního žánru počátku devadesátých let. K žánrovému zařazení komedie je ovšem nutné dodat přívlastek hororová - krvežíznivá upírka ze současného Los Angeles se zde totiž pokouší najít tři panice, jako ostatně každý rok, aby zůstala naživu a zachovala si mladistvý vzhled. Pokud se jí to nepodaří do Halloweenu, čeká ji jistá smrt. Hraběnku však trápí jeden problém: je už jí 400 let, a pokud chce stále vypadat jako mladice, musí mít do Halloweenu tři panice - zbývá již však jen týden. Posílá svého sluhu Sebastiana a další tři níže postavené upíry, aby ji kýženého panice našli. To však není v Los Angeles žádná hračka. I Marka souží menší trápení. Strašlivě touží po sexu s Robin, ta si ale dává na čas. Markovi potrhlí kamarádi Jamie a Russ jej přesvědčí, aby odjel do Hollywoodu a někoho tam sbalil, a tak se Mark seznamuje s hraběnkou, která je zde rovněž na lovu. Robin se bude divit…




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
K filmu jsem se dostal jen z jednoho prostého důvodu a tím bylo jméno JIM Carrey. Sledovat tohoto velkého komika na začátku kariéry stojí opravdu za to. Bohužel kvalita filmu je jinak velmi zlá a samotný příběh je hloupost na entou. To vše jsem byl pro Jima ochotný přejít.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Hororová, tak říct teenagerovská, upíří komedie, která má všechno, jen ne humor. Byl tu vůbec někdy nějaký? Jim Carrey si tu odbyl svou první významnější roli, ale kdo by očekával něco podobného, co později předvedl v mnoha svých v pozdějších snímcích, bude zklamaný. Vizuálně 80. léta jak vyšitá v sexuální komedii bez sexu. Snímek je v celém spektru hodně uvolněný a nic nenasvědčuje tomu, že by se to nějak mělo brát vážně. Ale jo, několik zábavných linek tu je, ale prostě mají problém jakýmkoliv způsobem diváka pobavit. Atmosféra je tak nevýrazná, až to vypadá, že se jedná o ryze televizní snímek. Námětu se mohlo vyždímat víc, na druhou stránku záleží, co na to rozpočet. Každopádně vznikl pozapomenutý film, na který se lze z nostalgického hlediska podívat pouze okem shovívavým.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Na tento snímek jsem se podíval jen proto, že jde o jeden z prvotních filmů ve kterém se objevil Jim Carrey, dnes již tolik známý a uznávaný komik. No a nakonec jsem se na to vydržel koukat jen kvůli němu. O horor rozhodně nejde a o komedii jen ojediněle. Takže po většinu stopáže jsem se nudil a občas jsem se pousmál některému gagu, na které jsem samozřejmě vzápětí zapoměl. Takže tento film je zajímavý jen tím, že jde o jeden z prvních ve kterém je k vidění Carrey, jinak ničím nezaujmul.

Dodatečné informace

Původní název:
A Primeira Dentada (více)
  • USA Pro jedno kousnutí
  • USA A Primeira Dentada
  • USA Csak egy harapás
  • USA Einmal beißen bitte
  • USA Mordiscos peligrosos
  • USA Once Bitten
  • USA Séduction à belles dents
  • USA Se ti mordo... sei mio
  • USA Vampire Forever
  • USA Yksi puraisu
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,2 mil. USD
Tržby:
10 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch