Nazarin

78%
Nazarin
Nazarin
Co by se stalo, kdyby žil Ježíš v současnosti? Lidé by jím opovrhovali možná ještě více, než před 2000 lety. Stal by se předmětem klepů, protože tráví svůj čas s Máří Magdalenou? Byl by pronásledován novodobými farizeji? Nepochybně ano. A jak by se teprve k člověku hlásajícímu dobro ke všem lidem bez rozdílu postavila katolická církev? To ve svém filmu ukazuje Luis Buñuel. Příběh se odehrává kolem roku 1900 v chudinské čtvrti Mexika. Tam bydlí obklopen děvkami, chudáky a zloději kněz Nazarín, člověk vysokých mravních ideálů. Jeho snaha pomoci každému, obzvláště pokud je v nouzi, už z titulu svého přesvědčení vyvolává nechuť jeho církevních nadřízených. Pokrytecká církev a pokrytecká společnost. Nazarín končí v okovech.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
5
Zapomenutí od Luis Buńuela mě uchvátili a tak jsem se těšil i na Nazarina, ale ten mi osobně nepřinesl vůbec nic. Film hlavně pro věřící. Dobro versus zlo, život obyčejného lidu Mexika. Po technické stránce není co hodnotit. Film zkrátka diváka osloví, nebo ne.. tady se to u mě nepovedlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ani nevím. Standardní čtyři hvězdy zachovám za to, že bunuelovská atmosféra vystrkuje růžky. Ale k tomuhle filmu by se víc hodil režisér zručnější v klasickém slova smyslu. Téma mě rozhodně zaujalo, že Bunuel ho zvládá, vím. Nazarín je povedený film plus mínus takový, jak se očekává. 3 a 1/2

Dodatečné informace

Původní název:
Nazarin (více)
  • Mexiko Nazarin
  • Mexiko Nazarín
Země původu:
Mexiko