Orel kontra žralok

69%
Orel kontra žralok
Plakát traileru

Ona není hezká, on je podivný. Lily je samotářka, která nikam nezapadá, ale to se může změnit. Jarrod je bojovníkem ve svém vlastním světě. Myslí, že je statečný a mocný a přitom je slepý k tomu, jak jej Lily zbožňuje. Ale to se může změnit. Lily vrazí na párty Jarroda, skončí v jeho rodném městě a sehraje hlavní roli v jeho pekelném plánu zmlátit tyrana ze střední školy. Vyříkají si to s odcizenou rodinou a přáteli, aby zjistili, že skutečný nepřítel může být v zrcadle. V hlavní roli Jemaine Clement z úspěšného kultovního seriálu Flight of the Conchords. (Kiwi Film Fest)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
U Boy jsem, si posteskl, že by bylo lepší, aby do nejvíc zasahovala tvrdost reality. Tuhle potřebu už měl ale Waititi zjevně dávno vyřešenou. Film, který začíná jako nenápadná romantická komedie typu Napoleon Dynamit postupně odkrývá další a další vrstvy komplexů a vnitřní tísně, který musí nevyhnutelně skončit potupným soubojem s invalidou - trochu mě mrzí, že to nakonec ucukne opět k nějaké naději, ale chápu, že Waititi chce ke konci navodit pozitivní emoci.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Waititi se právě zde nejvíce projevil jako novozélandský Wes Anderson. Naivní příběh s uměle vypreparovanými charaktery podává Taika tak uvolněně a vynalézavě, jak to v Hollywoodu dokáže skutečně jen zmíněný hračička, a jeho režie doslova přetéká vizuálními nápady, nenucenými vtípky a ve finále i uvěřitelnými emocemi. Především je opět fascinující nenásilné zapojení humoru, který dělá z jinak smutného filmu zábavné povzdechnutí nad útrapami lásky a nenaplněných snů. Tradičně skvělý je hlavně melancholický úvod, oproti němuž některé části ztrácí na lesku, ale sečteno a podtrženo se jedná o nádherný debut nezávislého tvůrce, který má ještě hodně co říci.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 356 bodů
8
I na největší losery někde čeká dobrý konec. Ale cesta k němu je dlouhá.

Dodatečné informace

Původní název:
Eagle vs Shark (více)
  • Nový Zéland Orel kontra žralok
  • Nový Zéland Eagle vs Shark
  • Nový Zéland Aetos enantion karharia
  • Nový Zéland Loucos por Nada
Země původu:
Nový Zéland, Nový Zéland
Ocenění:
Žádná ocenění