Hitman

61%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Videohru jsem s napětím hrával a řešil úkoly s ohromným zaujetím. Stejně tak byla očekávána filmová verze, která mě však docela zklamala. Hudba, grafika, akčnost - toto všechno se povedlo na výbornou. Hodně mi to onu videohru připomínalo. Co mne však šokovalo je představitel Hitmana Timothy Olyphant. Se svou mladičkou tváří se k této postavě absolutně nehodí. Ale musím uznat, že si s tím poradil na výbornou. Příběh je zoufale jednoduchý a tak mi nedal takovou atmosféru jako videohra. Škoda, myslím že to byla pro tvůrce výzva, která byla nevyužita
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vzhledem ke kritice filmu jsem moc nečekal, ale byl jsem "relativně velmi mile" překvapen. Jako bych se procházel počítačovou hrou... atmosféra naprosto perfektní. Hráčům má díky mnoha odkazům na hru (vzhled interiérů) určitě víc co nabídnout, ale myslím, že i ti co hru nehráli, si film můžou užít. Nejvíc sem se bál toho, že se 47 změní z chladnokrevného vraha bez citu v zamilovanou napodobeninu. To se bohužel do jisté míry stalo, ale jen do jisté míry. ŽeOlyphant se pro roli nehodí je bohužel moc samozřejmé.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Za posledních pár let asi povedenější akční film roku. Naprostá souhra akce a napětí.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Film, ktorý má s hrou spoločného asi len Agenta 47 nasiaknutý takým množstvom béčkovosti, že oproti tomu vyzerá druhý filmový Tomb Raider ako úplne normálny akčňák. Ale hej. Nedá sa mu odoprieť, že ako každý filmový akčňák je to prdel na dlhé chvíle. Príbehu hry sa síce drží len okrajovo (ak teda vôbec) príbeh si už úplne vytvára nový a miesto klasických sneaky misií tu máme krvavé prestrelky so zaujímavou akčnou choreografiou (už asi viem odkiaľ zobral inšpiráciu John Wick). Ale vo výsledku to patrí k tým lepším filmom podľa hier a celkovo k dobrým filmom (ak teda nieste hnidopiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiich!). Má to jednoduchú zápletku, ktorá je síce klišé, no funguje dobre. Pomsti sa tým, ktorí ťa zradili, prejdi pri tom nejakým epickým vývojom, zdrhni z problémov, stay badass a zachráň svet. Ako úprimne čakali ste niečo viac od hollywoodskej (v preklade prekliatej kapitalistickej sr...) akčnej zlátaniny od režiséra, ktorý bol schopný vyprodukovať Abecedu smrti? Ale povedzme si narovinu still better then dvojka...
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Může jeden člověk zazdít celý film? Timothy Olyphant jako plešatý zabiják na stopě spiknutí to dokázal.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Tak nějak jsem se bál jak tohle dopadne, protože si myslím, že PC-hra Hitman je výborná, ale tak nějak taky nechápu proč se nějaké podobné PC herní pecky nikdy nechytne nějakej pořádnej režisér, kterej by z filmu udělal Kult. No škoda. Ale i tak Hitman - film patří k tomu lepšímu co se týče filmu podle hry. Dále jsem se tak nějak polekal, když jsem se dozvěděl, že onoho Hitmana nebo-li 47 má hrát jakýsi Olyphant. Ani jsem pořádně nevěděl kdo to je až po přečtení jeho filmografie zde na csfd jsem si to uvědomil a nechápal jsem proč ?!!? Protože když jsem zaslechl, že se chystá filmové zpracování Hitmana hned jsem si představil v hlavní roli Jason Statham, protože nemá vlasy a nemusel jsem si ho proto představovat jak by vypadal bez vlasů s číselným kodem na zátylku. No takže to bylo první zklámání. Tak jsem teda čekal, že když jde tedy o béčko s nižším rozpočtem tak se zde objeví nějakej seriálovej herec docela bych si zde dokázal představit možná i Dominic Purcell z Prison Break nebo i možná jeho seriálového bratra Wentworth Miller, protože jsou oba holohlaví a taky jsou hustí a moc se nenasmějou a tu kamenou tvář používaj téměř v každém záběru, ikdyž je pravda, že nikdy neměli proč se smát, nebo se radovat, protože já bych se taky nesmál kdybych měl dostat křeslo že :-D. No k věci. Tak nakonec je tedy Hitman Timothy Olyphant. A jak dopadl dle mého ? Kdyby byl ještě trošku víc hustější tak by byl výbornej, ale myslím, že za to až tak úplně nemůže, a tak proto myslím, že jako Hitman se zapíše aspoň někomu do podvědomí. No doufám, že bude nějaké pokračování, kterého se chopí doufám lepší režisér a i lepší scénárista než Besson a vznikne novej kult. Doufám.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Vynikající hře se to v žádném případě rovnat nemůže, ale je to celkem slušně natočená akční jízda se známým zabijákem.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
6
Nic jsem od toho nečekal a tak jsem se překvapivě slušně bavil. Bohužel často díky neschopnosti tvůrců. Nepočítám-li scénky již tisíkrát viděné, tak neznalost některých reálií a logické záseky byly až zarážející. Že hlavní hrdina vypadal jako Michael Stipe z REM byla třešnička na dortu. Hvězdička navíc za děti hrající Hitmana v hotelu.
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Je to škoda, jenže Hitman je špatná volba na film podle herní předlohy. Tam si můžete dělat takřka cokoliv a v tom je to kouzlo. Tady se jen můžete dívat jak jde všechno do kopru a vy si jen říkáte že by jste to tady restartovali a zkusili to znova a jinak. Prostě Hitman není dobrá volba na film.
saboter
saboter
3 564 bodů
5.5
Skrátka typický příklad toho že hra podle filmu se většinou nepovede.Film nezachraňuje ani skvělý Timothy Olyphant a krvavé necenzurované zpracování.Pokud chcete pořádný thriller s hitmanem zahrajte si Hitman Absolution.