Santa je úchyl!

65%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Pro mne osobně velké zklamání. Billy Bob Thornton je klasicky dobrej a jeho Santa vágus rozhodně stojí za vidění. Jenže to je tak všecko. Santa je zhulenej, Santa píchá nějakou šeredu, Santa je opilej, Santa někomu nadává. Jednou se tomu dokážu zasmát, ale tady to je to samé stále dokola.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Chvílemi je to geniální komedie, chvílemi působí lacině a kýčovitě. Naštěstí ta první zmiňovaná "vlastnost" převládá a tak je to opravdu bizární podívaná, kterou by asi děti do.. dejme tomu osmi let opravdu vidět neměli :D Billy Bob Thornton exceluje - 75%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Snímek rozhodně není vhodný pro diváky beroucí vánoční svátky pohodově a plné radosti. Hlavní postavou jsou dva vykradači trezorů a bank, kteří jdou na to v době vánoc fikaně. Jejich chování a vyjadřování je typické pro lidi z ulice. Na vánoce hodně silný kalibr. Ale když se objeví kluk, který je šikanován pro svoji tloušťku a s fantazií a naivitou sobě vlastní, události byť pomaloučku naberou jiný směr. No jo, ale dokáže mít zloděj, opilec a v podstatě i povaleč plného zlosti a nenávisti také srdce a pochopení k dětské duši? Příběh znechutí a zmoralizuje zároveň. Vánoce mají svoji podstatu a ta má platit pro každého. Billy Bob Thornton byl pro roli dobrou volbou. Snímek je klenotem vánočního černého humoru ať se to někomu líbí nebo ne.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to málo. Moc mustr, moc klišé. Těžko se věří, že zrovna tohle přišlo Zwigoffovi jako dobrej nápad. A když už, měl jít v podvratnosti o kus dál.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Klasická vánoční rodinná pohodovka. Bavil jsem se, jako bych to dneska viděl poprvé. 7.5/10
muzz
muzz
18 035 bodů
6.5
Nenáročná komedie, ale opět s vynikajícím B.B.Thorntonem, který jen tak mimochodem hrál opilecké scény opravdu namol. Byl skvělej! A jeho vztah k dětičkám chápu :)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Neskutečná nihilistická komedie s několika neuvěřitelnejma momentama a hlavně geniálním závěrem. Kombinace romance, heist movie a rodinné komedie plná sprosťáren překvapivě funguje i díky famóznímu castingu.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Delikátní Billy Bob Thornton táhne tuhle kontroverzní smršť černého a sprostého humoru výhradně na svých bedrech tak suverénním způsobem start-cíl, že sám dokáže zamaskovat nerozhodný scénář, který postupem času vyloženě tápe někde ve vakuu mezi nekompromisní prezentací slovíčka "fuck" s ratingem 15+ a tuctovým rodinným příběhem o tom, kterak se sprostý Santa pod vlivem nejen whiskey, ale především malého vlídného chlapce učí pravému smyslu Vánoc. Sice se nenudíme a ústřední různorodou dvojici rádi doprovázíme až k očekávanému závěru, ale úvodní "bad motherfucker" část bohužel celý zbytek příběhu hodně převyšuje...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Naprosto úchylná, sprostá a ničím zvlášť směšná komedie. Více méně trapná.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
6
Není nad nějakou vánoční atmosférickou hovadinku, která navíc výborně funguje na rozředění sváteční rozzářené atmosféry.. A jedna z nejlepších voleb může padnout i právě na Santa je úchyl!, který pracuje s Vánocemi pilněji než třeba taková první Smrtonosná past, ale stejně bych to na pravé štědrovečerní povzbuzení neviděl. Ovšem když už pak za pár dnů máte všech těch pohádek, Santa Klausů a vřelých rodinných dojemných příběhů po krk, je tahle onemanshow Billy Bob Thortona skoro jasnou volbou.. Tentokrát jako další společností ztracená a zákonem ošahaná figurka jménem Willie se rozhodne využít kšeftíku dělat Santu Klause v obchoďáku, aby je po nocích pak mohli s kumpánem Marcusem, oblečeného zase za elfa, nic netušíc vykrást.. A takhle rok, co rok objíždějí obchodní centra, a přece kdo by podezíral Santu Kluse. Ovšem, tentokrát to bude jiné... Billy Bob Thornton je vynikající prototyp tohohle životem unavenýho chlápka s flaškou v jedné ruce a pěknou lehkou holkou v druhé. Vtipné momenty obstarává i kontrast morálně dobré představy o Santu Klausovi s realitou, jakou ztělesňuje osoba Willieho.. Jen bych se nebál vyškrtnou celou polepšující linku s tlouštíkem a Santu namísto toho radši zase zeblil... Není to inteligentní humor, ale pro ten snad už podle českého názvu nikdo nepřišel.. Šťastný a ožralý! 60%