Pravá blondýnka

65%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Tohle není rozhodně můj oblíbený žánr, ale v této kategorii je Pravá blondýnka rozhodně tím lepším. Je to hlavně pro "holky", ale i mě se líbila Reese Witherspoon, která byla roztomilá i inteligentní zároveň a prakticky jen ona je důvodem, proč hodnotím takto vysoko. Pěkná blbina :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Překvapivě příjemná (i přes ty odstíny růžové) a nečekaně chytrá komedie (chytrá, ve smyslu rozesmát, ale nepřehánět), jejíž kvality nejsou úplně vidět. Když člověk vidí ukázky, nebo třeba pětiminutovou část, nejspíš ji okamžitě po právu zavrhne. Dokonale sympatická Reese to ale nakonec utáhne.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
3
Žádné velké umění to není, což se projevuje na poněkud schématickém, neoriginálním a neprokresleném scénáři. Romantické linky moc netáhnou. Příběh snů a úsilí jedné blondýnky, která navzdory nepřízni uspěje a stane se právničkou, rovněž za srdíčko nechytne, protože je to primárně komedie a akcentován je tedy hlavně vtip, který vychází z kontrastu mezi touto malibu Barbie z LA  a konzervativního prostředí východopobřežní Harvardské univerzity. Nutno dodat, že to docela funguje a kdyby byla Barbie natočená kolem roku 2000, tak by ji jistě hrála Reese Witherspoon, která zde také hraje podobnou roli jako v Americkém Psychu, kde ovšem hrála magorovu přítelkyni a dostávala tak spíše bídu. Zde je hlavní hrdinou, která zdolá překážky a dostane svůj šťastný konec. To je bohužel největší vadou filmu. Osobně bych uvítal, kdyby komediální důraz byl ještě vyhrocenější, protagonistka dostávala strašnou bídu a během studií na Harvardu mentálně přepla. Takovým filmem bych byl náramně baven. Tento se ale drží příliš při zemi, protože vlastně říká: "Nevadí, že jsi blonďatá fiflinka a že tě přítel pustil k vodě. Když si dáš cíl a budeš na něm makat, tak si své cíle splníš!" což není toliko zábavné, naopak je to naivní a patetické, tedy to fakt neprožívám. Na hrdince mi záleží jen do té míry, do jaké mě baví, protože ten děj je beztak povrchní a neprostoupí k nějakým hlubším pocitům. SROVNÁNÍ: Prcičky, které jsou rovněž romcomem stejné doby, jsou o něco odvážnější/vulgárnější, ale přesto se po nás chce, abychom těm postavám fandily a přáli jim šťastný konec (proto je taky lepším filmem o panicech Klub Sráčů). 100% blond je tomuto filmu dost podobný, ale je podstatně vulgárnější, dějově blbější a levnější po stránce produkce. Mean Girls jsou nejspíš nejblíž.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Celkově hodně slabá záležitost, jejíž brutální úspěch mi nechává rozum stát...
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Ačkoliv nemám ráda typické blondýny, a možná právě proto se mi tento film vážně líbil. Opravdu mě pobavilo celkové zpracování a i některé pasáže.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
4
U Pravé blondýnky pro jistotu ve dvou jazycích: BoZhE To bYlA SiIiLa wOe, OtRzEsNyYy fIlM Se sPoUsTy kLiShEeE =D I aM dIyNg!!! ZhiWOT jE Na nIc !!! Překlad: Bože to byla síla, otřesný film se spousty klišé (+ pro normální) se sympaťákem Wilsonem a asi celkově dvěma vtípky za které to dosáhlo na 2* (ale o chlup).
saboter
saboter
3 564 bodů
7
Skvělá komedie která nikterak nepřekvapí ale potěší jak skvělými
  • humor
  • herci
  • příběh
  • scénář
  • celkově nic nového
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Vynikající komedie o radosti ze života, o tom, jak si ho nenechat kazit blbci, o výsměchu pozérství a předsudkům. A i když je v závěru scénář skoro až pohádkový, celkový dojem to nepokazí. Jeden z mála filmů, na který mohu koukat kdykoli.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
9
Film, na který se s mojí nejlepší kamarádkou rády podíváme, vždy, když u sebe přespáváme. Dokáže nás obě rozesmát, i když jsme ho viděly snad už milionkrát. A i když jedna z nás má špatný den, tento komediální film nás vždycky rozveselí. Obě se shodneme, že první díl této série je nejlepší. ;)
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
7.5
Také povedené zase něco jiného.