Ohnivé ulice

67%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Motorkářský gang unesl zpěvačku rovnou z pódia během koncertního vystoupení a to neměl dělat. Do akce na její záchranu nastupuje bývalý žoldák s tváří Michaela Parého a není sám. Nostalgická akční jízda plná barevných neonových světel, deštivých ulic převážně pod nadzemkou, drsný hlášek, silných motorek a neskutečné filmové zábavy. Co se týče námětu, nad tím se dá pozastavit co že je to za blbost, ale v rámci takového snímku, ve kterém jde čistě jen o nadhled a čistou zábavu, něco takového bohatě stačí. Navíc když jde, použitím masových scén z ulic, něco jako o akční odpověď na muzikály. Použitý soundtrack plný osmdesátkových hitů tak není žádná náhoda. Režisér Walter Hill vytvořil něco jako akční ódu na hudbu a mechanismus. Naprosto jednoduchý děj, místy tvořící přímočarost ve svém vývoji, se jeví upřímně a okázale. A i když je zábavy přehršel, u kterých si nejeden divák řekne něco o tom, že něco takového snad nikdo nemohl myslet vážně, se to podařeně vyhýbá sebeparodii i parodii zároveň. Byť se to varovně drží u samé hranice. Film sice ve svém konceptu zvláštní, ale právě s oním nostalgickým neonovým vizuálem docela přitažlivý. Dalo by se říct takřka jako komiks. V tomto případě filmový komiks. Jedinečná a vizuálně pozoruhodná směs akce, hudby i emocí v netradičním něco jako akčním rockovém muzikálu. Ano, svým způsobem působivá ozvěna na Hillův starší počin ´Warriors´ (1979). Tohle nemít ve své videotéce? Velká chyba.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
stylovy start, slusny 80'tkovy soundtrack, dobra atmosfera a vyprava ale totalne drevene herecke vykony vsetkych zucastnenych ktory hlaskuju tak sucho ze az to hranici s parodiou namiesto drsnostou, na cele s nevyraznym michaelom pare (s ktorym sa pocitalo ze bude tahunom pripravovanej trilogie pribehov o tomovy codym, ale po financnom neuspechu z toho nic nebolo)... a wtf preco musime pocuvat az 4 pesnicky v ich plnej verzii??!!
p.a.douch
p.a.douch
8 356 bodů
8
Co říci k tomuto filmu? Já mám zkrátka rád Diane Laneovou, Hilla, Parého i Dafoea. Zde k nim dobře zapadl i Rick Moranis , Deborah Van Valkenburgová a Bill Paxton. Diane bylo v tomto filmu 19, ale už byla zkušená herečka. Michael Paré byl sice zastíněn Willemem Dafoem, ale odvedl svůj standart. Dobrý part předvedla i Amy Madiganová. U tohoto filmu je třeba taky vzpomenout perfektní soundtrack. Jinak děj je jednoduchý, ale Walter Hill si vystačí s málem. Je jasný, že film je poplatný své době, ale díky své stylizaci se dá sledovat i dnes.