Vinnetou - Poslední výstřel

81%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Až dnes - 6. 6. 2015 - doopravdy zemřel Vinnetou: Pierre Louis le Bris, uměleckým jménem Pierre Brice, narozený l6. února 1929 ve staré francouzské šlechtické rodině v Brestu, skonal 6. června 2015 v náručí své ženy v nemocnici u Paříže na zápal plic. Čest jeho památce - byl to skutečný, nejen filmový gentleman. R.I.P. Zdroj: http://kultura.idnes.cz/vinettou-piere-brice-0r7-/filmvideo.aspx?c=A150606_112927_filmvideo_aha
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Nejsem úplným fanouškem Winnetou, ale pořád je to o level dva lepším, než se samotným Old Shatterhandem, či dokonce nějaké napodobeniny typu Old Surehand a jiné zvěrstva. Spojení indiána s mirkodušínským bělochem prostě fungovalo nejlépe. Poklad na stříbrném jezeře mám ale například raději.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Rok 1965 přinesl mnoho mayovek, bohužel ve velké míře nevalné kvality, ale to neplatí pro završený díl vinnetuovské trilogie. Jedná se o nejdojemnější příběh a není snad nikoho, kdo by nezatlačil slzu. Příběh je velice jednoduchý. Vinnetou za pomocí Old Shatterhanda i nadále hájí mír mezi indiány a americkou vládou, ale stále mu to stěžuje nějaká banda, která se v zájmu zisku vše snaží zhatit. Tentokrát nastane na Vinnetua doslova hon. A právě ten pojednává celý děj, který dopadne jak dopadne. Z mála je vytlačeno skutečně hodně a tak je i zde jasně vidět, že režisér Harald Reinl moc dobře věděl co dělá. Nestárnoucí klasika z trilogie, která vedle prvního snímku ´Poklad na stříbrném jezeře´ patří k nejlepším sfilmovaným mayovkám. Je tu dobrodružství, pohádková indiánská fantazie, humor spojený s důvtipem, vynikající charaktery všech postav. Tohle že by nikoho neokouzlilo?
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Nerad se furt opakuji, ale Reinlův tým to opět a naposledy dokázal. Tímto dílem bych to ukončil a měl bych milou vzpomínku na adaptaci. Proto beru jako tu pravou sérii Vinnetou jen od Reinla a jeho týmu.
bidlobox
3 802 bodů
10
Nikdy jsem neuvěřil, že Vinnetou je mrtev! :)
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Skvělý a nezapomenutelný western.Vinnetou byl hrdinou mého mládí.Nostalgie z dětství.Tento film je výborný a také se odehrává v krásném prostředí.Natáčel se v Německu.Je to král westernů.Tento film se mi velmi líbí...
miza
miza
2 336 bodů
8.5
I slzy jsem uronil v dětství.Padl hrdina našeho mládí.Jěštěže bylo kouzlo fotek a jejich výměna dávnopřed céčkama.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
7.5
Ne. Ikdyž je to jeden z nejlepších dílů tak vyšší hodnocení nedám. Kvůli tomu výstřelu to prostě nejde. V dětství mě tento díl velmi zarmoutil a zřejmě jsem nebyl sám :-D Bohužel ten poslední výstřel byl více symbolický. Ukončil tak sérii 4 filmů o Vinnetuovi s kvalitním zfilmováním. Následně šla už bohužel úroveň jenom dolů.
pesrex2
270 bodů
8
Vinnetou je díky filmu nesmrtelný hrdina.
novoten
novoten
183 bodů
10
Nejlepší Mayovka všech dob a to právě o ten poslední výstřel. Jako mladší jsem třetí díl proklínal, abych se k němu strastiplnou cestou zase dostal a zamiloval si ho. Nenásilný politický i lidský podtext, dodnes fungující hlášky a velkolepé scenérie. A na závěr největší filmová zrada mého života. "Můj bratře..."