Vinnetou - Poslední výstřel

81%
Vinnetou - Poslední výstřel

Tragický konec udatného náčelníka Apačů ve třetí části klasické indiánky natočené na motivy románů Karla Maye. Přestože se Vinnetou snaží dodržovat dohody s americkou vládou, jeho kmen je neustále ohrožován útoky banditů, kteří chtějí jeho kmen připravit o půdu. Vinnetou a Old Shatterhand se vydají do Santa Fé, aby zde jednali o míru přímo s guvernérem. Ten je ujistí o svých úmyslech a požádá je, aby předali náčelníkovi Bílému Buvolu poselství s výzvou, aby byl loajální vládě, která mu na oplátku slibuje větší území pro jeho kmen. Zrádný sekretář však banditům, kteří připravují provokace vedoucí k ozbrojenému konfliktu a vyvlastnění indiánské půdy, prozradí obsah poselství, a ti se rozhodnou oba posly zlikvidovat. Vinnetou i Old Shatterhand však zákeřnému atentátu uniknou, zatímco náčelník Apačů pokračuje v cestě, jeho bílý bratr se vydává po stopách atentátníků. Zatímco Vinnetou pronásledován bandity uniká z řady nebezpečných situací a vytrvale postupuje vpřed, Old Shatterhand odhalí záměry bandy, která chce zabít náčelníka Apačů a zmocnit se území jeho kmene, protože na něm byly objeveny ložiska petroleje. Spěchá na pomoc příteli, a telegrafuje guvernérovi, aby poslal armádu na pomoc Apačům, proti kterým se spojili bandité s Čivarily náčelníka Bílého buvola. Vinnetou se však příteli svěří s předtuchou blízké smrti.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Až dnes - 6. 6. 2015 - doopravdy zemřel Vinnetou: Pierre Louis le Bris, uměleckým jménem Pierre Brice, narozený l6. února 1929 ve staré francouzské šlechtické rodině v Brestu, skonal 6. června 2015 v náručí své ženy v nemocnici u Paříže na zápal plic. Čest jeho památce - byl to skutečný, nejen filmový gentleman. R.I.P. Zdroj: http://kultura.idnes.cz/vinettou-piere-brice-0r7-/filmvideo.aspx?c=A150606_112927_filmvideo_aha
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Nejsem úplným fanouškem Winnetou, ale pořád je to o level dva lepším, než se samotným Old Shatterhandem, či dokonce nějaké napodobeniny typu Old Surehand a jiné zvěrstva. Spojení indiána s mirkodušínským bělochem prostě fungovalo nejlépe. Poklad na stříbrném jezeře mám ale například raději.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Rok 1965 přinesl mnoho mayovek, bohužel ve velké míře nevalné kvality, ale to neplatí pro završený díl vinnetuovské trilogie. Jedná se o nejdojemnější příběh a není snad nikoho, kdo by nezatlačil slzu. Příběh je velice jednoduchý. Vinnetou za pomocí Old Shatterhanda i nadále hájí mír mezi indiány a americkou vládou, ale stále mu to stěžuje nějaká banda, která se v zájmu zisku vše snaží zhatit. Tentokrát nastane na Vinnetua doslova hon. A právě ten pojednává celý děj, který dopadne jak dopadne. Z mála je vytlačeno skutečně hodně a tak je i zde jasně vidět, že režisér Harald Reinl moc dobře věděl co dělá. Nestárnoucí klasika z trilogie, která vedle prvního snímku ´Poklad na stříbrném jezeře´ patří k nejlepším sfilmovaným mayovkám. Je tu dobrodružství, pohádková indiánská fantazie, humor spojený s důvtipem, vynikající charaktery všech postav. Tohle že by nikoho neokouzlilo?

Dodatečné informace

Původní název:
Winnetou III (více)
  • Německo Vinnetou - Poslední výstřel
  • Německo Winnetou III
  • Německo Desperado Trail
  • Německo The Desperado Trail
  • Německo Viimeiset lainsuojattomat
  • Německo Vinetu III
  • Německo Vinnetou III. - Posledný výstrel
  • Německo Winnetou - 3. Teil
Země původu:
Německo, Itálie, Jugoslávie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vinnetou - Poslední výstřel