Upír z Feratu

62%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
6
Celkem povedený filmík s pár opravdu zajímavými scénami (jsem tak trochu fanouškem tohoto "žánru" - český upírský film, zastoupený už jen Svatbou upírů;-), který ale hodně ztrácí během rallye i závěru. A nahou Veškrnovou bych si raději odpustil...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jako horrorový fanda jsem se tomuto filmu vždycky spíš smál. Ostatně film jsem viděl v trochu jiném rozpoložení, než jeho současníci. Narodil jsem se totiž ve stejném roce jako byl natočen tento film a když jsem ho viděl poprvé už jsem viděl Coppolova Draculu, Carpenterovu Christine a mnohé jiné žánrové filmy. Upír z Feratu mě ale přesvědčil až mnohem později, když jsem si všiml té poctivosti u Herze, Pištěka, Menzela a mnohých dalších. Tenhle film si rehabilitaci zaslouží.
kawa
3 388 bodů
7.5
Hororový příběh natočený v 80. letech byl takovou popelkou s hororem u nás, a dostal punc legendárnosti. Po letech, ale zůstává jen zajímavý příběh, herecký výkon Schmida. Film má gradaci někde kolem poloviny, v druhé půli jen klesá ke dnu. Průměrná klasika.
miza
miza
2 336 bodů
6.5
V paměti mám že auto Ferat bylo vystaveno dokonce na Václaváku.A film byl takový náš český pokus o horor.Na dobu vzniku musím říci že se povedl.
Silvuš
68 bodů
9.5
Napínavej příběh a celkově film natočený v té době... ne příliš obvyklý...moc se mi líbí.