Saw 5

54%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Tahle hororová série u mne ztratila lesk už po třetím dílu kdy se rozhodla přestat šokovat dějem a zaměřila se na morbidní podívanou,kterou se snaží diváky šokovat. Snímek je velmi podobný předchozímu dílu,ale jen ubylo krve a nechutností. Tohle považuji za velké plus.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Další sadistická podívaná, tentokrát spíše detektivka, než pořádně propletená skládačka. Opět skoky v čase a představení nového mstitele/vraha, jedna hra pěti aktérů, která nedostává tolik prostoru. Toto je srovnatelné se slabým čtvrtým dílem, ale přeci jen o chloupek lepší - 50%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Trochu se stydím za to, že se mi blbost typu Saw pořád líbí. Většinou nesnáším laciné (ne rozpočtem, ale obsahem) filmové série, které nenabízejí nic nového a předsouvají díl za dílem překombinovanější a nesmyslnější děj. To vše série Saw je. Nehorázná blbost, která má nalákat lidi a devadesát minut je zabavit naprostými nesmysly. Ale já si nemůžu pomoct a autorům to naprosto žeru. Krom zhovadilé čtyřky se mi líbil víceméně každý díl série dost na slabší tři hvězdy. Tenhle se konečně oprošťuje od filtrů a kamerových okružnic, což je příjemná změna.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Třetí nejslabší část série. Hoffman převzal iniciativu, jeho minulost skvěle vypovídá o jeho charakteru ale tentokrát mě vůbec nezajímaly ty hry o přežití. Protože v podstatě nikam neposouvali příběh. Z Hoffman vs Strahm šlo vykřesat mnohem víc.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Jsem zklamaný. Děj je podle mě nesmyslně míchán a pasti už nejsou co bývaly. Není to už ONO:-( Jigsaw snad vstal z mrtvých?? Taky jsem nepochopil. Tento díl mohu s klidným svědomím přiřadit do kategorie více méně krimi. První a poslední pastička byla super:-) Už stačilo.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
4
"Seru na to. Zavři dveře, ať si vyslechneme pravidla!" Takový bordel v časové lince to se jen tak nevidí! Je to jako v případě Dawn v Buffy, kdy se utvoří postava a k ní dějová linka, která se implantuje všem již zaběhlým postavám. A přesně tenhle koncept postavy tvoří i agent Hoffman... Bohužel tentokrát tahle implementace znamená prakticky plivnutí celé sérii do tváře! Je až smutný, že na filmu mě nejvíc bavila hlavně skupinka lidí procházející pastičkami (ale i tam je to hrozně odfláknuté, kdy vůbec nikdo neřeší žádný morální dilema ohledně zabití člověka), jelikož tu si neužijete, když film se zaměřuje na "nástupce skládačkového vraha" a onu již zmíněnou implementaci. Pořád ale příjemný casting, tahle značka má pořád, koho oslovit, za zmínku stojí Julie Benz, či opětovně i Scott Patterson. 40%
cerfik
cerfik
7 890 bodů
5
V podstatě takový druhý díl Saw 4 a celá režie i střih jsou téměř totožné, jen je zde rozpracována postava "hrdinského" detektiva Hoffmana co pomáhá Johnovi v jeho díle a bez jeho postavy, která je v pravdě nechutná a výborně zahraná by se to úrovně čtyřky neudrželo.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Už to někdo zastavte, co je moc to je moc a zde je už je to příliš. Je sice pravda, že si na sebe film vždy dokáže vydělat a ještě zbydou další peníze, aby vznikl další díl, kterej jako vždy vypadá dobře, herci sice nijací, ale tady už je to špatné, herci, scénář, už i ty pasti, vraždy stojej za nic a navíc ten novej záporák je charismatickej asi jak plyšovej medvídek. Spíše nuda, díky bohu za pár flashbacků s Tobn Bellem, ale to film nezachrání. Já říkám změnit statut na seriál a bude to bomba, ale jako filmovou sérii to už zastavte.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Pro mě nejlepší díl série (nemyslím první díl, ten beru samostatně). Jsem rád, že se SAW zbavilo těch nechuťáren a hraje taky trochu na příběh. Ovšem milovníkům hnusů se SAW 5 doporučit nedá.
saboter
saboter
3 564 bodů
7
celkově je film větší slabota než předchozí.Celkově to vše začíná padat dolů.