Chlapec v pruhovaném pyžamu

80%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Dobrý film, skvělý konec. Příběh německého kluka, jehož otec byl velitelem koncentračního tábora. Chlapec se spřátelí přes plot s židovským chlapcem, nekonec se k němu prokope a zabijí ho plynem. I když je příběh trošku přitažený za vlasy, tak to na mě zafungovalo - 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jasně, je to nepravděpodobné a poměrně povrchní, ale s tím jsem překvapivě neměl problém. (Jen je teda nutné si uvědomit, že ten film povrchní a historicky ne úplně realistický rozhodně je, a vnímat ho spíš jako "modelovou situaci".) Mile mě překvapilo, že to skoro vůbec nebylo tak patetické a roztomilé, jak jsem se bál. Nekompromisní konec pak dost vyniknul. Jediné, co mě mrzí, je, že nebyl přísněji dodržen dětský pohled a to "firstperson" provedení není důslednější. Pokud bych měl ten film vnímat jako realistický počin o tom, co se opravdu mohlo stát, bude hodnocení zásadně nižší než mých 70 %.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Moc okaté citové vydírání. Navíc to je prostě od začátku až moc fikce (malý chlapec, který na celý den několikrát v týdnu utíká od domu a nikdo si toho nevšimne. nebo i ten chlapeček z "farmy" - určitě by mohl prosedět hodiny někde u plotu a ještě si tam nehlídán kopat díru. a takový lapsů tam bylo víc). Fakt ne. 4/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Nenápadný snímek, který ale poměrně bez problému dokáže rozčeřit hladinu emocí a diváckého prožitku. Hlavní myšlenka je sice hodně naivní a rodinné pojetí ve spojitosti s hlubokým etickým námětem silně povrzává, ale způsob, jakým je příběh vyprávěn a gradován, vše bohatě vynahradí. Thewlis a Farmiga výborní, Horner tradičně exceletní. Depresivní a šokující konec jen tak z hlavy nevyženu..
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Milé a zároveň desivo reálne,smutné ,drsné a s tragickým koncom. Presne takto to mám rád. Povinný film pre každého koho zaujíma Druhá Svetová vojna. Chlapec v pruhovanom pyžame je presným príkladom toho ,že aj za 90 minút sa dokáže vybudovať skvelý zážitok ,ktorého podtón neutícha ani po dopozeraní poslednej scény ,ktorá je až na zaplakanie (myslené ako ,že nie je vhodná pre citlivé povahy - rovnako ako zbytok filmu). Myslím ,že je najvyšší čas prestať pozerať depresívne filmy a vrátiť sa na vlnu komédie....ale je pravda ,že ma realita baví viac ako fikcia.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Obrovský zážitek. Takový film na takové téma jsem ještě neviděl. Nejdříve jsem hodnotil 80% ale po 3 měsících na ten film musím pořád myslet. Hlavně na ten konec. Úžasnej film s dojemným koncem.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Všechno co ukazuje podělaný nácky v pravym světle si zaslouži 4*. 70%
slord
slord
3 832 bodů
8
Silná téma je spracovaná netradične, ale napriek tomu je to dosť silná káva, kde detská naivita a nevedomosť je veľmi nebezpečná. Duo chlapcov Butterfield a Scanlon podáva výborné výkony a ešte musím spomenúť Thewlisa, ktorý toho nácka zahral skvelo. 8/10
Edward
Edward
2 481 bodů
9
9/10
karlik4801
1 942 bodů
4.5
Jediné co tady opravdu funguje je konec. Do té doby je napůl hezký film o dvou kamarádech, kdežto jeden z nich má smůlu, protože je žid. Není to nijak zvlášť oslnivě provedený příběh, mě se to nedotklo. Ne že bych se nudil, ale jako zábavu, nebo zajímavý film bych si to už nepustil. Jinak role chlapce za plotem byla přesvědčivě ztvárněná. Nevím, kde se to v tom klukovi vzalo, aby se tak vžil do role.