Next

67%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Kouzelník vystupující v Las Vegas oplývající viděním do budoucnosti, i když jen pár minut, je sledován agenty FBI, kteří chtějí využít jeho schopnosti k zabránění jaderného teroristického útoku. Námět jak z dob 50. let minulého století, kdy se studená válka brala setsakramentsky vážně a takové snahy, byť se to zdá dnes podivné, skutečně byly. Příběh je na základě povídky spisovatele Philipa K. Dicka vydané ve sbírce povídek z let 1953 - 1974 v roce 1980 pod názvem ´Zlatý muž´, takže vliv událostí zmíněné doby jistojistě byl. Ve snímku je však doba datována do současnosti a natočena v ryze popkornovém kabátě. Vážně se tu tedy nebere vůbec nic. Jedná se o prostý sci-fi thriller bez vědeckých okázalostí a odpovědí na otázky, kterých tu vzniká více než dost. Akcí je tu však také hodně a v nich Nicolas Cage, který tu ve své roli je, při dnešním komiksovém vidění, něco jako superhrdina z výjimečnou schopností. Avšak v poněkud jiném vizuálním pojetí. Charakterem něco jako ošuntělý, unavený a lehce poblázněný vyvrhel využívající svou schopnost a mající intenzivní emoce v rámci daného dění. Povedená scéna na začátku snímku z přeplněného kasina, jak se vlivem své předpovědi úžasně vyhýbá strážcům, je asi vrcholem jeho umění na celém snímku. Povídka je povídka a film je film. Něco takového přepracovat do plnohodnotného scénáře je stejná fuška, jako přepracovat román. Příběh je jednoduchý, dostatečně akční za použití skvělých vizuálních efektů a má netáhnoucí tempo. Vyhledávanou klasikou se to sice nestane, ale k diváckému  rozptýlení s jediným cílem pobavit bohatě stačí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vůbec ne špatný sci-fi akčňák, kde je Cage tak akorát. Zajímavá zápletka, která mohla být využita víc a trochu odhadnutelná pointa. Nemůžu si ale pomoct s tím, že to dopadlo docela dobře. Na DVD nedělní poledne krásný kousek. 60%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zmrvený nápad za milion. Úvod v kasinu ještě dost dobrý, pak ale začne to pravé sci-fi, když vyšeptalý Cage sbalí sexy dvacátnici Jessicu Biel. Celkově tohle Tamahoriho dílko postrádá pořádnou akci a prostě když půl filmu musí člověk poslouchat zamilovaného Cage...fak ne. 4.5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Námět rozhodně stojí za povšimnutí, stejně jako Nicolas Cage se svým účesem alá Robert Langdon, svůdná Jessica Biel a nemalá porce technicky brilantně zvládnutých a dobře promyšlených akčních scén. Ovšem přesto se nemohu zbavit pocitu, že se z toho dalo vymáčknout ještě více, že záporáci za moc nestáli a že poslední dvě minuty měly být ze scénáře raději úplně vymazány. Ale to už bych chtěl vzhledem ke Cageově "formě" v posledních letech asi trochu moc..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Dobrý nápad natočit něco takového. Vidět pár minut do budoucnosti je super věc, pokud jí využijete pro dobrou věc. Klasická akce s průměrným příběhem.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
6.5
Zápletka je sice jednoduchá, sem tam jsem si připadal, jak v telenovele, ale nakonec mi ten nápad s předvídavostí přišel docela zajímavý. Takže jsem se nenudil, i když žádný Nolan se nekonal. Navíc po dlouhé době koukatelný Cage. Jen ještě poznámka k té "atomovce", ta tam snad ani nemusela být a shazovala scénář filmu*
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Proste obyčajné a čisté béčko (aké mám rád) s hercom v hlavnej úlohe, ktorý je sám o sebe žánrom - Nicloas Cage. Nevyniká ani neurazí. Moc toho film neprináša ak nerátam zvláštny postoj k "cestovaniu v čase". Pri filme si oddýchnete a budete hltať jeho rôzne alternatívne budúce verzie a každá z nich vás dokáže napáliť, pretože sa bude propagovať za tú skutočnú. Nie je béčko ako béčko. Efektovo to nie je žiadna sláva, ale má to skôr úsmevný efekt než negatívny vplyv. Jeden z tých lepších filmov, čo Cage za poslednú dobu natočil. Možno tomu dám ešte niekedy šancu...Dávam prednosť pred Ghost Riderom :)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Cris (Nicolas Cage) vidí dvě minuty dopředu do budoucnosti. Ale místo toho, aby si spokojeně vyhrával drobné sumičky po casinech, tak se ho chopí agentka (Julianne Moore) snažící se zachránit kus světa před atomovkou (jako vážně!) a využije k tomu jeho vztah k roztomilé Jessice Biel, ohledně které totiž hlavní hrdina překvapivě vidí do budoucnosti mnohem dál. A pak se kolem toho prostě odehrávají rozličné peripetie. Ten nápad je dobrý, herecké obsazení rovněž a na první shlédnutí film i docela zaujme. Myslím, že ale celkem promrhal svůj potenciál přilákat diváka k opakovaným shlédnutím za účelem "jak to tedy vlastně bylo?"
Mikik4444
3 899 bodů
10
Tak za mě super. Nejsem tak znalý kritik, beru to podle pocitu a nálady.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Next je vcelku dobrý scifi film s Cagem fílmovým chameleonem,kterého jsem si docela oblíbil ve filmu Švindlíři.