Penny se bojí

49%
Penny se bojí
Penny se bojí
Osmnáctiletá Penny Deerbornová (Rachel Miner) má panický strach z aut - jako malá totiž přežila hrůzostrašnou autonehodu, při níž se mohla jen bezmocně přihlížet, jak její těžce zraněna máma (Elyse Mirto) v příšerných bolestech nekonečně pomalu umírá. Její terapeutka Orianna (Mimi Rogers) se rozhodne pomoci utrápené dívce zbavit se jí neobvyklé fobie přímou konfrontací s jejím největším strachem, a tak ji jednoho dne naloží do auta a spolu se vyberou na dlouhou cestu do hor! Ledaže místo požadovaného uzdravovacího procesu se dostaví pravý opak, Pennyina fobie z aut se ještě vystupňuje. Obě ženy totiž uprostřed ničeho natrefí na tajemného stopaře (Liz Davies) - vlastně ho nechtěně srazí a zraní - který později odstartuje nemilosrdnou hru s Pennyiným strachem, v níž jde o holý život! Vypadá to tak, že Penny už může ochránit - a možná i zachránit - jedině to, čeho se bojí ze všeho nejvíc...



Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Uznávám, že to mělo skvěle hororovou atmosféru a i napětí a možná by to bylo lepší, kdyby tvůrci tak o 20 minut zkrátili stopáž, ale při 90 minutách se tím pádem dostavila nuda. Samozřejmě, že snímek obsahuje kupu typických klišé, ale tvůrci se je snažili maskovat fóbií, kterou trpěla hlavní postava a do jisté míry se jim to i dařilo.Kdyby si odpustili ten stupidní otevřenej konec tak bych možná dal i jednu hvězdu nahoru, protože chvílemi jsem se i lekl, ovšem za ten konec nechávám průměrné 3*.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Kurevsky dobrý béčko..Filmy z AfterDarku mám rád, protože v sobě mají zvláštní kouzlo..a Penny Dreadful je jeden z mých favoritů. Když se snažíte přehlížet lacinou kameru s ještě lacinějším osvětlením, tak zbude skvělá atmosféra, kterou po celou hodinu sama táhne skvělá herečka (nad jejím výkonem kloubouk dolu, a to myslím vážně)

Dodatečné informace

Původní název:
Friktos tromos (více)
  • USA Penny se bojí
  • USA Friktos tromos
  • USA Penny Dreadful
  • USA Penny Dreadful - Per Anhalter in den Tod
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění