Zlo přichází z hlubin

42%
Zlo přichází z hlubin
Zlo přichází z hlubin
Před čtyřiceti lety byla na místě města Marrienbad vybudována vodní přehrada, díky které okolí prosperuje. Málokdo ale tuší, že přehrada byla zbudována proto, aby něco ukryla, aby pohřbila zlo, které se v Marrienbadu zrodilo. Jediný člověk, který byl schopen se mu postavit a přemoci ho, před nedávnem zemřel, takže nic nebrání, aby se zlo vyplížilo z vody na povrch a ujalo se vlády.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
4
V úvodní scéně záběry na filmové plakáty ve vývěsních skříňkách kina tvůrci prozrazují, čím vším se inspirovali k vytvoření tohoto hororového snímku. Máme se bát? Ano, ale ze zpracování tohoto snímku. Nápad to byl asi dobrý, ale provedení je prostě špatné. Snímek jako celek se zdá být poněkud přeplácaný náměty a vlivem toho také vizuálními efekty tzv. staré filmové školy. Zřejmě na úkor scénáře k zahlazení ohromných chyb, nejasností a nudy. Zlaté americké lekačky. Zlo se tu skloňuje všemi pády ve všem podstatném a to od vodních příšer přes slasher až k satanismu. Takže tu nechybí ani patřičné gore, které je už ale hodně na škodu. Chybí tomu správná atmosféra a hlavně nějaké napětí. Scény jsou tak podivně poskládány, že to jako celek vypadá jako podivný slepenec scén z několika filmů. Kdepak, tohle se španělským tvůrcům opět nepovedlo. Režisér Brian Yuza se zřejmě snažil natočit něco podobného, jako je americký snímek ´Děs přichází z hlubin´ (1980), ale jak se říká: I mistr tesař se mnohdy utne. Ve své režisérské filmografii má daleko lepší hororové snímky.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
V napětí docela i dobré. Dějově celkem vkusné. Jako celek to sedí dobře.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Tak uznávám, že jsem čekal naprosté zlo už podle toho názvu, ale nakonec mě to docela i překvapilo. Ale nadšení mě po skončení filmu opustilo a došlo mi, že je to naprosto špatně natočenej horor, kterej, ale má na horor docela obstojnej obsah po dějové stránce, ale forma už je horší. Jde vidět, že jde o hodně levnou žáležitost a poslední pár minut mě dostávalo do mdlob, chvílema sem myslel, že koukám na nějakou úchylnost. Herci zoufalí, takže sečteno podtrženo, film se tváří hrozně hororově, ale já ho prokouknul a tu jednu hvězdu dávám za ten námět, kterej byl docela splácanej, ale za to můžou scénaristé, pointa rozhodně špatná nebyla, ale to je tak vše.

Dodatečné informace

Původní název:
Bajo aguas tranquilas (více)
  • Španělsko Zlo přichází z hlubin
  • Španělsko Bajo aguas tranquilas
  • Španělsko Beneath Still Waters
  • Španělsko Dal profondo delle tenebre
  • Španělsko El clan de los condenados
  • Španělsko La malédiction des profondeurs
Země původu:
Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění