Kouzelný křišťál

51%
Kouzelný křišťál
Kouzelný křišťál
Karin a Paul cestují se svými dětmi Lisou a Marcem do rakouského horského střediska Gschaidu. Jen co tam dorazí, odřízne město obrovská lavina. Rodina najde útulek u faráře Ernsta. Ten jim večer vypráví 100 let starý příběh. Švec Sebastian si vzal Susanne, dceru bohatého barvíře ze sousední vesnice. Mezi vesnicemi panuje dlouholetá nenávist. Susanne v novém domově zůstala cizinkou a ani děti, Sannu a Konrada, vesničané mezi sebe nepřijali. Sebastian a Susanne se proto odcizili a po letech rozepří se Susanne vrátila k rodičům. Děti zůstali u otce. Matku navštěvovali, ta se na ně vždy těšila, ale sousedé se na ně dívali skrz prsty, byli přece ze znepřátelené vesnice. Když se Konrad se Sannou vraceli domů z návštěvy na Štědrý den, začalo sněžit a oni spletli směr cesty a místo domů k otci zamířili do hor. Dostali se až na ledovec, kde objevili modře svítící jeskyni a v ní horské křišťály, o kterých stará pověst vyprávěla, že dokážou znovu spojit ty, kteří se milují.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Velice poklidný avšak příjemný vánoční příběh z horského prostředí o zcela typických znesvářených vesničanech ze dvou vesniček, dvou sourozencích, lásce, spravedlnosti, síly boha a kouzlu vánoc. Vynikající kamera vytvořila nádherné scenérie nejen hor a když se k tomu přidá jinak jednoduchý a kouzelný příběh, vznikne pohodový odpočinkový snímek na všední odpoledne. A vlastně nám to i ukáže naší jinak podobnou lidovou kulturu u našich sousedů. V neposlední řadě je příjemné opět vidět Danu Vávrovou ve filmu.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Táta švec si do horské vesnice přivedl manželku z konkurenční vsi a místní mu to tak dlouho mlátili o hlavu, až se žena sebrala a vrátila se k rodičům. Syn a dcera, byť šikanovaní místním natvrdlým dětským společenstvem, zůstali loajálně s otcem a za matkou jen docházeli šílenou cestou přes hory doly. A že to byly děti milující, vydaly se na cestu i na Štědrý den. A že to byly děti obětavé, napadlo je ještě hledat horský křišťál, který dle pověsti spojí odloučené lidi. A že vesničani nakonec nebyli zas tak natvrdlí, vydali se děti v propuklé sněhové bouři hledat. A že je to pohádkový příběh, tak všechno nakonec dobře dopadlo.

Dodatečné informace

Původní název:
Bergkristall (více)
  • NSR Kouzelný křišťál
  • NSR Bergkristall
  • NSR A hegyikristály
Premiéra v ČR:
2. 4. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
NSR, Německo
Tržby:
1,41 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění