Mstitel

57%
Mstitel
Plakát traileru

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové.




filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Oblíbený antihrdina s ikonickou lebkou to neměl s převedením na filmová plátna snadné a reputaci mu museli napravit až seriály Daredevil a Punisher, kde Franka Castlea ztvárnil Jon Bernthal. Před Punisherem z roku 2004 s Thomasem Janem v hlavní roli a Punisherem: Válečnou zónou z roku 2008 s Rayem Stevensonem v hlavní roli tu ovšem byl Punisher ještě jednou. A v podání Dolpha Lundgrena se stal v roce 1989 hrdinou zaměnitelného akčního béčka. Béčkový akční herec a typické béčko z 80. let, které fandy filmů Stevena Seagala či Michaela Dudikoffa mohlo bez problémů uspokojit. Zbytek mohl jen plakat, že antihrdina s takovým potenciálem debutoval v tak mrzké formě.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
prijemne akcne a brutalne spracovanie komixu o punisherovy. skoda ze film nedostal lepsieho rezisera, lebo vsetka akcia (ktorej je dost a je roznoroda) je nakrutena prinajlepsom priemerne. lundgren ma dost vela kvalitnych hlasok (What the fuck do you call 125 murders in 5 years? Work in progress.) a je spravne temny frank castle. napriek svojej relativnej lacnosti (vsetky zabery interierov posobia dost prazdno) je to solidna zabava a pre mna najlepsi z filmov o pomstitelovy...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Na rok 1989 dost dobrý, tenkrát se ještě nemuseli tak mazat s korektností a je to znát. Dolph v dobrý formě, Krabbé taky dobrý, Kim Miyori slušná zloduška. Na tehdejší dobu slušná výprava. Film se s tím nemaže a pokoukání je to dobrý. Ze všech celovečerních Punisherů mi Lundgrenův sedí nejvíc.

Dodatečné informace

Původní název:
The Punisher (více)
  • Austrálie Mstitel
  • Austrálie The Punisher
  • Austrálie A Büntető
  • Austrálie Egzekutor
  • Austrálie Fúria Silenciosa
  • Austrálie Il vendicatore
  • Austrálie Le punisseur
  • Austrálie O Justiceiro
  • Austrálie O timoros
  • Austrálie Punisher
  • Austrálie The punisher - rankaisija
  • Austrálie Vengador
Země původu:
Austrálie, USA
Rozpočet:
9 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění