Krvavý sport

71%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Muže být akční béčko naprostý hit? Ano,může!! Musí se vše pojmout s naprostou precizností a výsledek se pak dostaví sám. Krvavý sport je pro mne snad nejlepší snímek belgického tvrďáka JCVD. Příběh je jednoduchý,ale má v sobě to co mám tak rád - pomstu. Nejvíc jsem si samozřejmě užil bojové scény,které byly po stránce technické a choreografie dokonale provedené. Klasika!
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Krvavý sport je pro mě srdcovka, kterou jsem sjížděl na VHSce a viděl jsem to v mládí snad dvacetkrát. Jean-Claud Van Damm se stal legendou a to jak se probojovával proti zlu bylo perfektní. Dnes může film působit úsměvně, ale já už ho budu mít vždycky zaryt v paměti jako pecku konce osmdesátých let.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Utekl z armády a to jenom proto, aby se zúčastnil turnaje bojových umění v Hongkongu, kde klidně může přijít i o život. A to všechno jenom proto, aby vzdal hold svému učiteli. Snímek, kterým se Jean Claude Van Damme po dvou záporných rolích v akční žánru dostal do širšího povědomí. Film je to strohý, ve kterém vlastně, co se týče děje, není zase tolik o co stát. Námět obsahuje klasickou šablonu bojových filmů a tak se dozvíme, jak, proč a kým byl nějaký Frank Dux vycvičený v bojovém umění, které pak použil v onom zápase. A protože je vojenský dezertér, pronásledují ho dva vojenští agenti, aby ho dovezli zpět. Sice to vypadá na vcelku napínavý akční snímek, ale není tomu tak. Drama či napětí tu nikdo nenajde ani ve stínu pod lampou. Vše je na bázi obyčejné filmové zábavy, což znamená, že byť jsou akční scény dosti brutální a krvavé, celková atmosféra filmu má spíše ryze obyčejný sportovní charakter. Takže do jedné ruky popcorn, do druhé Coca-Colu a s chutí a vervou sobě vlastní se jen a pouze bavit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Klasika všech bojových filmů. Teda aspoň u mě je to bojovka numero uno, kterou jsem zbožňoval v dětství a ten pocit mě s věkem vůbec neopouští. Mladý neokoukaný Van Damme, mašina Bolo Yeung a jako bonus dělá křoví ucho Forest. Samozřejmě nechybí ani výborná hudba plus testosteronem nabitý hlavní song...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Takhle má vypadat poctivá žánrovka, nemusí se utratit miliony dolarů za efekty, stačí vzít poctivého belgického atleta přihodit zajímavý děj a zakázané zápasy a je to. Hodně povedená akční klasika.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Klasika bojových scének a umění. Akce, akce, akce a lá Van Damme.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Ty vado! Tak takového JCVD jsem chtěl vidět v těch jeho legendarních akčňácích.. Po překvapivém zklamání v podobě protrpěného kickboxera, jsem se dočkal a dostal film, jaký jsem chtěl vidět. Srší z něj energie, mládí a přesto když se do toho opře, je z něch opravdový zvíře. Kumite, kumite, opravdu by mě zajímalo kolikrát to tam doprdele řekli.. Není to o ničem jiném než-li o těch soubojích. Příběhově proťoučké, ale přesně takhle mají tyhle bojové filmy vypadat. Finální souboj je parádní jízda a dokonalá tečka za celou cestou. Úžasná klasika, kterou podporuje tolik suprových hudebních motivů. Že pak zjišťujeme, že nějaký "Pan Dux" opravdu bojoval snad ani nemůže film více posunout. Nesmrtelnost za tohle! 75%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
klasika, jeden z mála van damme filmov, ktoré som videl minimálne päťkrát. dej je o ničom tady ide hlavne o súboje, ktorých je tu celkom dosť a sú aj celkom dobre natočené. a scénu kde si oslepený van damme spomína ako trénoval v krčme a pri športoch napodobňujeme dosť často.
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
4
Po Zivem terci asi nejlepsi Van Dammův film. Bohuzel to ale nestaci na vic nez na dve hvezdicky
Krupe
Krupe
2 263 bodů
7
Jó, to byly časy, kdy jsem takové filmy hltal. Tehdy frčely tyhle akčňáky. Dnes se u nich už jen usmívám a nostalgicky vzpomínám na ty léta, kdy vrcholem filmového umění v mých očích byly kopy s otočkou :)