U pokladny stál...

83%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Burian v nejlepší formě a v jednom ze svých nejlepších filmů kde naplno ukázal svůj komediální talent. Bohužel já nikdy Buriana moc jako herce nemusel. Na můj vkus byl až příliš hlučný a strhával na sebe všechnu pozornost. Přesto jsem se u toho filmu dokázal solidně pobavit a zasmát, ale mojí srdcovkou to nikdy nebude.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Jak už jsem jednou řekl, filomy s Vlastou Burianem porstě nevyhledávám a U pokladny stál není výjimkou. Viděl jsem jednou, film mě neurazil, byl jsem rád, že skočil a podruhé to vidět nemusím. Upištěnost pana Buriana prostě nemám rád a je to jen můj osobní problém.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Jeden z Burianových topů, ve které hraje muže z lidu se srdcem na správném místě, který se navzdory měšťákům vypracuje až na kýženého doktora. Jeho cesta je plná spletitých situací a v některých momentech hraničí s genialitou. Společná scéna s Čeňkem Šléglem je geniální.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Klasicky úžasný Burian. Není a asi už nebude jiného herce, který by z takhle jednoduchého příběhu dokázal udělat takový komediální koncert. A závěrečná scéna vstoupila do dějin..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Vlasta Burian, Jaroslav Marvan a Adina Mandlová. Hvězdná trojkombinace.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
7
Jeden z největších československých filmů svojí doby.. Spojení Vlasty Buriana, Jaroslava Marvana a ještě Adiny Mandlové a ve vedlejší roli Čeněk Šlégl, kterou zavírá Karel Lamač, no zkrátka ti nejlepší co byli a rovnou podepsáni spolu u jednoho projektu. V tomhle ohledu naprosto unikátní snímek, že třeba něco jako když se dneska setká Vetchý s Trojanem, a navíc by se k nim ještě připojil Karel Roden, asi tak nabušený casting to na svoji dobu byl. Pořád spíše platí, že mě to tolik neoslovuje, ale tu velikost z toho vnímám. Vlasta Burian je výjimečná herecká osobnost a souhlasím, že jeho herecký a komediální talent je zkrátka špičkový. A platí, že on to tady táhne, jak se dá.. Ale tyhle starší československé kousky mě tolik neoslovují, nemůžu nevidět přehrávající herce a naivně debilní ženušky, jejichž postavy jsou rády za trošku vlastního názoru a intelektu. Jenže ono se to zkrátka takhle dříve nosívalo. V nemocnici (nebo pojišťovně) mi to přijde vynikající a určitě odtud pro mě vzejdou ty zapamatovatelné scénky a hlášky, ale jakmile se přesuneme do lázní, už to lehce ztrácí.. Příběhově nejde o kdejaké veledílo, spíše aby to hlavně vykouzlilo úsměv. Každopádně scéna s operací palce nějak nemá chybu! Neumím si to tak užít, vadí mi ta forma a částečně i background, ale rozhodně jde o více než příjemný snímek. 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Těžko říct, co psát o filmech s Burianem, když prakticky stojí a padají na jeho výkonu. V tomhle případě pana herce tedy samozřejmě stojí a obstojí dokonce i za několik let.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
10
Paráda, paráda. "Ajéje, stromořadí!" "Pán se ani nerozloučí s přáteli? Já jsem rád, že o nich nic nevim." "Tak vy jste tady na pokladnu? Ne, já jsem tady na vlastní riziko!" "Hlaste to až do hromosvodu!" "Bude to bolet? Já myslím, že jo." "Já se na to nemůžu dívat." "Čí je to lebka? Toho jsem taky operoval." To je zkrátka geniální.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Tento film vznikl sedm let po Antonu Špelci, ostrostřelci, jsou tam výborná místa, u nichž se vždycky bavím, např. jak Vlasta Burian uspává Čeňka Šlégla, kterému chce operovat prst, ale druhá polovina filmu už nemá takový spád a místy i nudí. Moje snad asi nejoblíbenější scéna je balada o deliriu, kde Burian zas exceluje! Každopádně těch vtipných míst je ve filmu tolik, že dávám 85%.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Václav Trégl ve své malé ale opravdu nezapomenutelné roli...