Přání smrti 3

60%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
5.5
Třetí díl je ještě horší, než ten druhý. Je to sice stejná myšlenka, mstitel dál udržuje pořádek a bojuje proti gangům, jenže už úvod působí naivně a lacině. Členové gangu jsou naivní, policie směšná, vše to působí jako z Policejní akademie, jenže Přání smrti není komedie. Charles Bronson sice dobrý, ale ten zbytek kolem mě moc nebavil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Polovina 80. let přinesla mnoho do dnes fanoušky vyhledávaných akčních snímků a tak není divu, že si tvůrci vzpomněli i na architekta Paula Kerseyho beroucího v zájmu spravedlnosti právo do svých rukou. Jako akční hrdina byl tématicky velice vhodný. A tak vzniklo třetí volné pokračování, které je od předchozích hodně odlišný. Pryč je psychologická stránka věci a citového porozumění. Tvůrci Paula poslali zpět do New Yorku navštívit svého přítele, který je mezitím, jak jinak, zavražděn. A tak se z tajnou podporou policie dostává do války gangů, kde nezůstane nit suchá. Nejakčnější díl série vezoucí se pouze na popularitě žánru své doby. Jako akční osmdesátce tomu není co vytknout. Patřičná dávka patosu, nemalého množství akce, sem tam nějaké té hlášky a hlavně hrdiny, který si s bandou grázlů umí poradit. Z nostalgického hlediska nestárnoucí akční béčkový film se svými klady i zápory, jak se na takový filmový počin sluší a patří.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
9.5
Mstitel potřetí a tentokrát proti celému gangu. Akční nářez od začátku až do konce. Bronson zde působí jako RAMBO. Tempo filmu je rychlé - žádná vata, spousta akce. - 95%.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 356 bodů
8
Nevěřil jsem vlastním očím (čtyři hvězdičky jsou oceněním úrovně zábavy, nikoliv hodnocením kvality filmu).