Repo Man

62%
Repo Man
Repo Man

Kultovní americká akční sci-fi komedie Repo Man, u nás téměř neznámá, je divoká jízda, kterou mnozí označují za jeden z vrcholů punkové filmové produkce. V jejím středu stojí otrhaný rocker Otto, kterému už leze krkem konzumní život a skládání krabic v supermarketu, a proto se rozhodne vykašlat se na budoucnost, odejít ze zaměstnání a přijmout poněkud nekonvenční džob vymahače nezaplacených pohledávak. Ale to zdaleka nemá ponětí, co ho v jeho nové práci čeká. Takzvaní „Repo Mani“ žijí v džungli, kde nic nedává smysl, všichni si jdou po krku, všude vládne konspirace a do jejich života zjevně zasahují jakési zvláštní kosmické síly, o jejichž existenci Otto dříve četl jen na prvních stránkách záhadologických časopisů. Přesto je nutné se v tomto bizarním světě rychle zorientovat a začít se starat o první nedobrovolné zákazníky. Přičemž i ti mají, stejně jako náklady jejich zabavovaných aut, k normálnosti často opravdu daleko. V hlavní roli se můžete těšit na kdysi velmi populárního člena sheenovské dynastie Emilia Esteveze.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3
Kult všech kultů a snímek patřící mezi Top 200 sci-fi filmů ever. To vše je Repo Man - snímek mnou absolutně nepochopený. Dlouho jsem nebyl z něčeho tak zklamaný jak v tomto případě. Rozpočet filmu by se vlezl za nehet malíčku a samotný příběh je na úrovní béčkových filmů. Tohle hodně bolelo. Jediné plus vidím v účasti mladého Esteveze.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ke konci jsem se maličko ztratil, ale proč ne. Kultovnímu statusu tohohle filmu rozumím. Stejně jako tomu, proč se u nás neprosadil. První polovina zásadně lepší.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
5.5
No sakra. Co to mělo být? Komedie? No některé hlášky byly dobrý a zasmál jsem se, ale na komedii jich bylo málo. Krimi? Cože? To se mi taky nezdá. Není krimi o nějakém vyšetřování? Jediné co sedí je sci-fi. Divné je, že jsem to dokoukal a vlastně jsem ani nebyl zhnusen. Jak jsem již napsal hlášek nebylo moc, aly bylo doopravdy dobré a perfektně seděly. Výkony herců? Těch tam bylo pomálu. Je nutno přiznat, že ostřílení veteráni se snažili. Helen Martinová, H. D.Stanton, Tracey Walter, Eddie Velez a Miguel Sandoval si zmínku rozhodně zaslouží. Emílio Estevez byl už taky celkem ostřílený herec a role Otta ho patrně bavila. Alex Cox (scénář a režie) se snažil, ale ještě to nebylo ono. Taky byl celkem znát osekaný rozpočet. No pro pamětníky 80-tek to bude celkem nostalgie a ostatní? Ti to můžou kdykoli vypnout, když je to bude otravovat. Takže tomu těch 55 procent dám.

Dodatečné informace

Původní název:
El reclamador (více)
  • USA Repo Man
  • USA El reclamador
  • USA Handlarz
  • USA La mort en prime
  • USA O Clandestino
  • USA Repoman
  • USA Repo Man - A Onda Punk
  • USA Repo Man - il recuperatore
  • USA Zaplenjivac
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,5 mil. USD
Tržby:
2,3 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Repo Man


Powered byJustWatch