Četník a mimozemšťané

70%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Tihle četníci jsou už o poznání slabší než předchozí díly,ale stále se jedná o velmi zábavnou podívanou s jako vždy výtečným Louisem De Funésem coby četníkem Cruchotem. Zápletka tohoto dílu je sice z ranku sci-fi,ale když se přes tohle přenesete,tak se budete dobře bavit. V tomto díle došlo i k obměně četnického útvaru což je škoda,protože mi ta stará parta byla sympatičtější. Cruchote běžte se vyčůrat!
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pro mě jednoznačně vrchol všech četníků, šroubovák v zadku, totální zmatek v hlavě Kryšota a jedna vtipná scéna za druhou. Dokonce mě baví i ten neumětelský létající talíř. V této roli se musel Louis de Funes totálně vyřádit a přidala mu asi rok života. Klasika za 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Vědecko-fantastické téma zasáhlo i osudy francouzských četníků a tak si nelze představit nic jiného, než příchod mimozemských bytostí. Komediální téma však už bohužel tentokrát není tak vygradováno jak by si s ohledem na předchozí četnické díly zasloužilo. Vliv na tom měl hlavně Louis de Funès, na kterém jako obvykle film stavěl. Další infarkt už byl tak závažný, že viditelně sešel a lékaři mu striktně doporučili zvolnit. A Louis skutečně zvolnil, i když zase ne tak, jak by si právě lékaři představovali. Každopádně je to na snímku znát a jeho další filmy už prostě nebyly dle jeho gusta. A tak v pořadí páté pokračování přineslo poněkud zklamání. Scénář sice opětovně oplývá nápady a obsahuje nemalé množství četnických gagů, ale když už tu charakteristicky strážmistr Cruchot není co býval, byť se Louis snažil přes varování lékařů sebevíc, těžko se to prostě po divácké stránce stravuje. Vyloženě špatný film to není. Je však potřeba snímek brát právě s ohledem na zdravotní stav Louise shovívavě.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
I když bych měl být na autory naštvaný, když jasně prokázali, že už prostě nemají o čem točit, a že jde o nastavovanou kaši, tak podle mě tenhle díl sérii prospěl. Díky bohu, že je tenhle poslední, co by se asi dělo dál?
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Když už jsme si mysleli, že s četníky je konec, vrátili se v pátém filmu. Jako by nikdy neodešli do důchodu. Zápletka s mimozemšťany, kteří nejsou zlí, pijou olej, protože jsou plechoví, ale je nutné se jich zbavit, se mi moc nelíbila, ale legrace a zábava to přesto je. I když taková rozpačitá.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Tento díl se mi líbil přes svou naivitu pro bezvadné hlášky. 1) Gerber: "Nesmíme to zveličovat. Že viděli talíř značky Rosentahl, na něm nápis Chanel, možná že to byla Nivea, ve tmě se to nedalo rozeznat. Třeba to byla lednička Electrolux, co má velký mrazák." - Starosta: "Dobrá, dobrá. Ta dnešní vtíravá reklama jde trochu na nervy. Že? Tak heleďte, dejte si aperitiv značky Dubonnet, a potom se namasírujte francovkou značky Alpa. Jo?" 2) Monsignore: "Je to moc hezké. Moc hezké. A prosím vás, jak se jmenuje ta sestra, která zpívá trochu falešně? Jenom trošku! Kdo je to?" - Matka představená: "To je sestra Cruchotová. Vrátila se teď z Grónska. Obracela na víru eskymáky." Mimozemšťané na sebe berou lidskou podobu, není proto snadné je rozpoznat. Když takového mimozemšťana bouchnete, ozve se plechový zvuk.To přináší spoustu humorných scén. Dutě znějící hlavy četníků, Cruchot píchne do hýždí samotného pana plukovníka, protože se domnívá, že je to maskovaný mimozemšťan, atd., atd., atd., atd. Povedené!!!
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Louis de Funès a jeho nezapomenutelná role coby strážmistra Cruchota.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Četník a mimozemšťané - pro mne nejlepší film ze série Četníků.
Jamie76
Jamie76
4 272 bodů
8
Filmová série úspěšných četnických filmů s Louisem De Funésem pokračuje dalším vtipnými směnkami nabitým dílem a jde o opravdu fantastické dobrodružství, protože tentokrat má plukovník co dočinení s mimozemšťany.
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Nejlepší díl s četníků sice realnost prakticky nula ale srie potřebovala ňakou změnu a zde je ta nelepší s humorným pojetím Louis De funes zkrátka parádní a mimozemš´tané jsou provedeni opravdu homorooereginálně jak to jen šlo.A tak byste tuhle francouzskou komedii neměly přehlédnou.