13. revír

70%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Zajímavá detektivka ještě staré školy.. pořádný pan "inšpektór", ještě prvorepublikový nádech.. Příběh je zajímavý, i když dosti překombinovaný. Pobavila i jména jako Kočka, Karta, Votvírák a Pobožný.. zní to jako partička hrající mariáš v zakouřené špeluňce :D
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Lehce nadprůměrná detektivka, která by strašně moc chtěla být psychologicky propracovaná, ale ve finále je se všemi svými totálními zvraty stejně neuvěřitelná jako rozzlobený Andrew Garfield. Herci jsou velmi dobří a přesvědčiví, tempo příjemné a samotné zvraty pravda překvapivé, ale podávané dosti chabě a nevýrazně, což souvisí hlavně s emocionální odtažitostí Marvanova inspektora Čadka, který slouží jako informační prostředník mezi fabulí a syžetem. Potenciál byl určitě výše.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Děj tohoto krimi dramatu je poněkud překombinovaný a patetický. Za vidění ale stojí kvůli výkonům vycházející hvězdy Dany Medřické a Jaroslava Marvana. Je to takový český pokus o film noir (Martin Frič miloval americké filmy noir) a nutno dodat, že ne úplně marný pokus! Osamělý detektiv, osudová kráska, skvělá hudba Julia Kalaše, výborná kamera Jana Stallicha. Frónu měla hrát původně Lída Baarová, myslím si ale, že Dana Medřická se zde předvedla jako herečka vysokých kvalit, což v pozdějších letech dokázala mnohonásobně.
Dominikap
Dominikap
436 bodů
7
jedna z prvních poválečných detektivek. Zajmavé téma od profesionála české krimi Eduarda Fikery. Role Frony měla být původně pro Lídu Baarovou, ta však byla obviněna z kolaborace a vězněna,a to i přes to, že byly některé záběry již natočeny. Role byla následně přeobsazena a to stejně skvělou Danou Medřickou.
Bigrambo
Bigrambo
238 bodů
7.5
O jediného zástupce filmu-noir z českých luhů a hájů se postaral všestranný Mac Frič a musím říct, že si vedl více než dobře. Napínavý příběh plný zvratů Vás nenechá ani na chvíli vydechnout, v opačném případě byste totiž ztratili příběhovou nit. Naprosto excelentní výkon zde podala mladá Dana Medřická, které sekundval osvědčený Jaroslav Marvan. Všem fanouškům noirových snímků mohu tento český kousek vřele doporučit!
olipetra
olipetra
27 bodů
7
Povedená detektivka plná skutečných i neskutečných zvratů je označována za jediný film-noir natočený v naší zemi. Rozhodně svými hereckými výkony zaujmou Jaroslav Marvan v roli inspektora Čadka, ale zejména Dana Medřické, jejíž Frony je excelentní.