Taxidermia

68%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Krásně dekadentní, jenže taky samoúčelné. Dobré tím, co si troufá, nudné tím, co to říká. Každopádně zajímavý film. 3 a 1/2
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Možná teď budu znít jako úchyl, ale současný svět potřebuje filmy jako Taxidermia, o samotné kinematografii ani nemluvě. Amorální, zvrácené, nihilistické a naprosto fascinující zesměšnění a znetvoření tří základních esencí lidského života, od něhož navzdory striktnímu uměleckému odosobnění nelze odtrhnout oči a které skýtá tolik morálních vodítek a poselství, že přístupnou formu případného remaku by měl točit ze záhrobí Ingmar Bergman - samozřejmě přeháním, ale tenhle film si zkrátka zaslouží vaši pozornost. Pravděpodobně vás znechutí a nakopne do intimních míst myšlenkových procesů, ale pokud dokážete alespoň trochu ocenit výstavbu filmu coby vyprávěcího nástroje nebo brilantní práci s kamerou, vedením pozornosti či časoprostorovým prolínáním motivů či celých příběhových bloků, Taxidermia vás přinejmenším zdravě zaujme a pohltí...... A vyblije :D
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
0
Hnus, humus, zhovadilost a nechutenství. Toť celý film.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
8
Děda neudržel na uzdě svůj chtíč a ošukal ovar. Otec se narodil s prasečím ocáskem a stal se šampionem v obžerství a syn mu posluhuje, když zrovna nevycpává zvířata. Je to bizardní film, který je však divácky vstřícný. Drží si tempo i úroveň komičnosti, jenž je zde spjata s mírou nechutnosti - což mě zrovna baví. Přitom několikrát naťukne absurditu světa jak ho známe.Ttaxidermia je navíc filmařstky hravý snímek a Pálfi je očividně schopný filmař.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Maďaři jsou zvrácený úchylové! Co to kurva bylo? To jsem se zase jednou pokochal trochou nechutností. Musím ale uznat, že to je skvěle natočeno a všechny tři období jsou tak zvláštně zajímavý, že vás drží v napětí, nebo co to bylo za pocit. Sám se divím, že hodnotím tak vysoko, ale nemůžu jinak. Byl to zážitek k nezaplacení xD
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
8
Provokativní, nechutné, obscénní, zvrácené. Přesto se nedokážete od tohoto filmu odtrhnout a jen s vytřeštěnýma očima a podivně sevřeným žaludkem čekáte co ještě přijde, tak takhle bych popsala Taxidermii. Nutno dodat, že mé dekadentní já si přišlo na své...Tento film doporučuje 5 ze 7 preparátorů.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5.5
Velmi extrémně úchylný film, kterému může člověk propadnout, stejně jako zavrhnout. Ideálně jej nevidět:), protože se zareje do paměti svou extravagantností. Je to film jen pro silné povahy. Surrealismus, nihilismus, nadsázka. To jsou snad hlavní atributy povídkového filmu. Pro mě jasně zvítězila skvělá druhá "povídka" o jedlících a jejich mistrovství světa, která je nejsnesitelnější a vlastně skvělá. Pokud máte odvahu, tak na tu třetí část se již nedívejte:). Vlastně ani nevím, jak ten film ohodnotit.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Film, který ve mě zanechal následky.Něco takového člověk vidí dvakrát za život.Názor na TAXIDEMII se diametrálně liší, od zatracení lidské psychiky až k bezmeznému obdivu jeho originality.Bolestný pohled, který vyvolá nevolnost způsobem barevných excesích, samoúčelnosti diváka šokovat v nejtemnější formě sofistikované hranici.Přesun (lidské) posouvání TAXIDERMII směrem k úvahám bizardního (detailní) ztvárnění.Jeden z filmů, které už nechci "nikdy" vidět.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Taxidermia, aneb jak se průměrně prohonit a prožrat první hodinkou a popustit tak uzdičku závěrečné povídce, která ty předchozí parádně sešívá dohromady a vytváří z celého filmu celek, který si vás nádherně vycpe hlubokými dojmy. Dědula a taťka to maj u mě na pomezí dvou tří hvězdiček, podařený synáček, co nejen zvířátka rád plní, do mě nacpal celejch pět, jen zašít to nestačil. Sakum prdum je tohle taková sekaná svíčková.
jan-hrouda
863 bodů
10
taxidermia je super! na to, kolik v podstate nechutnych veci v ni je ukazano, na me pusobila velmi esteticky a paradoxne vizualne krasne. zvlast prostredni cast, odehravajici se v prostredi sportovniho prejidani, je genialni. nekoho treba potesi, ze hudbu delal muj oblibenec amon tobin a i kdyz ji je celkem jen kolem 10 minut, je taxidermia presne typ filmu, kam se hodi.