Tři muži na zabití

68%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Film ve velmi pomalém tempu, nestydím se říci, že je prostě utahaný. Alaina Delona jsem také viděl v lepší herecké formě. Na druhou stranu ke to krimi thriller staré školy, který má hutnou atmosféru a svou kvalitu jistě také. Průměrný film s Delonem, nadprůměrný snímek celkově.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Mimochodem toto je jeden z mála filmů, který nebyl za totality nadabován. Běžel pouze s českými titulky. Následně film nadabovali bratři Slováci jako Traja muži na zabitie a dnes si film můžete pustit jak v originální verzi s českými titulky, tak s velmi slušným ovšem až porevolučním českým dabingem, kde pana Delona dabuje pro mě bezkonkurenčně nejsnesitelnější hlas Pavla Trávníčka. Tři muži na zabití jsou typickým francouzským cinema du samedi soir, tedy filmem na sobotní večer a dodnes jím zůstávají. PS: Pokud se chcete zasmát, přečtěte si jakoukoliv britskou recenzi na tento film. Vzájemná rivalita se zkrátka nezapře:-)
avenis
avenis
7 963 bodů
5
Kdysi film, u kterého všichni ani nedýchali vzrušením. Dnes naprosto primitivní děj, vatou vycpané dialogy, skoro amatérské herecké výkony. Delon už pomalu ztrácí jiskru a Dalila, ... když se modelka vrhne na herectví... :) Ale abych jen nehaněla, automobilová honička perfektně provedená. A to ani neřídil Belmondo!
(15.9.2021)
Tato "delonovka" mě nikdy moc nenadchla. Už v době předrevoluční mi celkový dojem kazila Dalila Di Lazzaro a kazí mi ho dodnes. Není to však jen a pouze kvůli její filmové postavě, že se mi film nelíbí. Někdy se to prostě definovat nedá. Jde o pocit. Možná to "francouzské" chování, možná ta krutost reality.
Natočeno však celkem dobře.
(12.11.2022)