Skřivánek

63%
Skřivánek
Skřivánek
Podle skutečné události vzniklo silné filmové drama, popisující sílu a hrdinství několika lidí na pozadí zuřících bojů druhé světové války. Píše se rok 1942 a fašisté zrovna zkoušejí nové protitankové střely. Jako pokusný králík má posloužit zajatý sovětský tankista Ivan se svojí posádkou. Nikdo z nacistů však netuší, co všechno se v hrdinném vojákovi skrývá. Nejenže se mu podaří přelstít německé velitele, ale také geniálním tahem získá tank, se kterým se rozhodne rozpoutat vlastní válku proti nepříteli. Uprostřed nacistické říše se se svým opancéřovaným strojem stává hrdinou a nadějí pro všechny místní lidi, kteří už ani nedoufali v obrat k lepšímu.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
Válečná oddechovka, která, byť je údajně podle skutečné události, se nemůže zase brát tolik vážně. Sovětský tankista ujede z německého zajetí a rozpoutá svoji soukromou válku. Je to takový rudý superhrdina. Moc se tu toho nenamluví, ani neválčí, takže jde spíše o ponuré psychologické výjevy hrdiny a jeho skutky. Pecka to rozhodně není, ale jako odpočinkový film slouží dobře.
Fingon
16 886 bodů
8
Ač nemám sovětské filmy a válečné filmy obecně příliš v oblibě, Skřivánek mě velmi mile překvapil. Pokud si odmyslíme nepříliš věrohodnou zápletku, zůstává nám kus hodně dobré filmařiny, vyzvedl bych především práci kamery.

Dodatečné informace

Původní název:
Oni sensya T34 (více)
  • SSSR Skřivánek
  • SSSR Oni sensya T34
  • SSSR Zhavoronok
Země původu:
SSSR, Sovětský svaz
Ocenění:
Žádná ocenění