Na velikosti záleží

59%

Komentáře a recenze 6

Dle relevance
C
80%

Talentovaný režisér Erez Tazmor ve svém druhém celovečerním snímku představuje namísto nějakého sportovního příběhu velmi lidský obraz lidí, kteří se snaží vyrovnat s tím, že je společnost pasovala do role outsiderů. Dělá to s vytříbeným citem pro humor, který zbytečně nekupí a jen občas jej nechá problesknout.

V
80%

Nevšední humor i nápad pomohly příběhu balancujícímu na hranici trpkosti a humoru přemostit předsudky i atmosféru společenské diskriminace a sebeodsuzování. Pokud se s něčím trápíte, je dosti pravděpodobné, že vás Erez Tadmor a Sharon Maymon svým zpracováním potěší a přikouzlí vám zpět ztracený úsměv. Díky nadhledu a duchovním prvkům japonské tradice získal film něco navíc, aby se stal skutečně povedenou filmovou lahůdkou.

F
70%

Filmařsky Na velikosti záleží příliš neohromí. Režiséři se nesnaží nijak exhibovat, nečekejte žádné pompézní velikášské dílo. Ale to je celkem pochopitelné u podobných témat. Jde o snímek téměř komorní, který cele staví na dvou zásadních kvalitách: na skvělém textu a uvěřitelném herectví všech zúčastněných, kteří se (z podstaty věci logicky) nerekrutovali z řad známých herců.

E
70%

Na velikosti záleží nabízí klasický scenáristický snímek, jenž staví především na skvělém textu. Ten vychází z nabourávání mýtů o tělnatých lidech, kteří podle okolí nemohou být šťastní, dokud nezhubnou. Většina tomu možná podlehne, hrdinové snímku však nikoli.

w
70%

Film Na velikosti záleží mluví o tloušťce bez studu a falešného soucitu, s upřímností, která stejně bolí, jako baví. Tvůrci se opírají především i břitké, dobře vypointované dialogy, stejně tak se ale nebojí ani velkých emocí. Vznikl tak film, který prostě nelze nemít rád.

K
70%

Príjemný a nenáročný príbeh o rozvoji ázijského športu v izraelskom priestore si zaručene nájde svojich priaznivcov v moletnejšom publiku. Pozitívna nálada a príjemný pocit na duši z úsmevnej guľatej filmovej lahôdky zostane pravdepodobne v každom z divákov bez váhového rozdielu, i keď na veľkosti záleží.